Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGemeenteraad gaat anders vergaderen.

Gemeenteraad gaat anders vergaderen.

26 december - Eind 2018 constateerde de raad dat de werkwijze van de raad moest verbeteren. Zo moest er mn meer debat zijn. Er werd een raadswerkgroep ingesteld onder voorzitterschap van Bert Weevers. Ondersteund door externe deskundigen, griffier en burgemeester kwam de werkgroep met een voorstel voor een nieuwe werkwijze volgens het BOB-model.

Beeldvorming, Oordeelsvorming en Besluitvorming werden uitdrukkelijk van elkaar gescheiden met als doel om tot betere besluitvorming te komen. De afgelopen periode is met dit nieuwe model geëxperimenteerd/geoefend. Nieuwe dingen moeten wennen. Op basis van de ervaringen zijn enkele kleinere aanpassingen gedaan en op deze laatste Raadsvergadering van 2020 moest besloten worden of dit nieuwe model ook daadwerkelijk ingevoerd zou gaan worden. Het voorstel van de werkgroep is unaniem aangenomen!
De discussie ging over een aantal moties die ingediend waren. De werkgroep neemt deze over en gaat er volgend jaar mee aan de slag.

Dit besluit is een uitwerking van de afspraken in het raadsprogramma. De nieuwe methodiek is voorbereid door een werkgroep onder voorzitterschap van Bert Weevers. (Progressieve Partij). Ondanks veel tegenwind uit de behoudende hoek van de raad is de werkgroep er toch in geslaag een voorstel neer te leggen dat met 20-0 door de raad werd overgenomen,. Chapeau!

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates