Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina PP: Isolatie en besparing hand in hand met zonne- en windenergie

PP: Isolatie en besparing hand in hand met zonne- en windenergie

5 december - Om de klimaatverhitting en CO2-uitstoot terug te dringen kunnen we nu al beginnen met grootschalig isoleren,  warmteterugwinning en zuinig gedrag.  Endan moeten we ook snel over naar duurzaam opgewekte energie door m.n. zon en wind. Want in 2050 draait het rijk de gaskraan dicht. Dan gaat het elektriciteitsverbruik omhoog. Die stroom moet duurzaam opgewekt worden. 
Het belang van grootschalige isolatie is dus groot.  Dat stelt de fractie van de Progressieve Partij in de derde advertorial over energie, dit keer geplaatst in De Band in Dinxperlo. Op het eind van dit jaar willen de progressieven de lokale media in deze corona-tijd steunen door extra advertenties te plaatsen. In deze berichten wordt een drietal thema’s aangesneden: wonen, energie en landbouw. Ze worden wekelijks geplaatst om en om in De Band en de Aalten Vooruit. Zo wil de partij zich ook verantwoorden en de politiek dichterbij brengen.
Klimaat- en energiewoordvoerder van de fractie van de Progressieve Partij Bert Weevers plaatst een  belangrijke kanttekening. “Isolatiemaatregelen, overgang naar groene energie door bijvoorbeeld energiecoöperaties in buurten en wijken aangelegd, en vervanging en ombouw van verwarmingsinstallaties omdat de gaskraan dicht gaat, dat moet allemaal wel betaalbaar zijn voor de inwoners met de laagste inkomens. Zij mogen niet de dupe worden van bijvoorbeeld een afwachtende houding van de Woonplaats als grootste verhuurder.  Juist de huurders van de corporaties behoren tot de laagste inkomens; hun huizen moeten goed geïsoleerd zijn en lage energielasten hebben”.
“Tegelijkertijd moet de gemeente Aalten als een speer aan de gang met duurzame opwekking van energie. Er zijn veel afspraken gemaakt. Ook Aalten moet zich daar aan houden en op inspelen. Dat betekent dat duidelijk moet worden waar we windenergie en zonne-energie plannen in de gemeente. Daarbij vinden wij de participatie van bewoners belangrijk. Door corona is dat lastig. In Dale en Barlo wil men daarom meer tijd om informatie te verzamelen en onderling te overleggen. Bijvoorbeeld over de aanwijzing van ’t Goor als geschikt gebied voor uitbreiding van windenergie. PP hecht erg aan burgerparticipatie. Als enige fractie tot nu toe zijn wij dan ook op bezoek gegaan bij de bezorgde inwoners van Dale en Barlo. We  hebben hun wens om meer tijd voor overleg doorgegeven aan het College.”
Volgens de fractie van de Progressieve Partij betekent meer ruimte voor betrokkenheid van inwoners niet dat aan de doelstelling “Achterhoek in 2030 energie-neutraal” getornd gaat worden.
Bert Weevers: “De gevolgen van de klimaatverhitting vragen om onmiddellijke actie. Dat zijn wij aan onze kinderen en kleinkinderen verplicht. PP houdt van ambitie en ondernemingszin, van aanpakken. We houden niet van op de rem staan  en vertragen. PP staat voor hoop op een betere toekomst.”
 
Foto; Fractieleden Esther Diepenbroek en Bert Weevers: "Grootschalige isolatie van woningen moet nu beginnen".
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates