Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Progressieve Partij wil energiecoöperaties stimuleren

Progressieve Partij wil energiecoöperaties stimuleren

30 november – De komende jaren zullen we moeten overschakelen naar duurzaam opgewekte energie en  grootschalige isolatie van (oudere) woningen  en gebouwen.  Een lokale energiecooperatie kan daarbij heel behulpzaam zijn. Dat stelt de Progressieve Partij in haar tweede advertorial over energie die deze week in Aalten Vooruit verschijnt.
De Progressieve Partij wil door het plaatsen van een serie informatie-advertenties de inwoners dichterbij de politiek betrekken en ook de lokale media steunen in deze moeilijke corona-tijd. In drie series van drie zgn. advertorials geven de progressieven informatie. Een drietal belangrijke gemeentelijke thema’s komen langs: woningbouw, klimaat en energie en landbouw. In de tweede bijdrage over energie wordt uitgelegd wat er in de gemeente Aalten  vanaf nu allemaal moet gebeuren om aan de diverse afspraken te voldoen.
Wereldwijd CO2-probleem
Klimaatspecialist van de PP-fractie Bert Weevers: “De CO2-uitstoot  (koolstofdioxide) levert wereldwijd de grootste bijdrage aan klimaatverhitting. CO2 komt vrij bij verbranding van fossiele brandstoffen. In Nederland zijn dat olie, diesel, benzine, aardgas, biomassa. Voor vervoer, verwarming, stroomproductie en industrie.  In  de gemeente Aalten stoten we met ons allen, inwoners, bedrijven en vervoer  per jaar ca 125.000 kiloton CO2 uit.”
“Dïe CO2-uitstoot moet uiteindelijk naar nul door besparing op energiegebruik en omschakeling naar duurzame energiebronnen. We noemen dat de energietransitie. Dit moet bij ons via de RES (Regionale Energietransitie Strategie) en daarvan afgeleid het Aaltense Uitnodigingskader zon en wind en de TransitieVisie Warmte worden bereikt. Deze richten zich op de gebouwde omgeving”
Energiecoöperaties goed voor klimaat en portemonnee. 
De Progressieve Partij wil graag stimuleren dat meer inwoners van de gemeente Aalten energie-coöperaties gaan vormen. Zij kunnen dan met bijvoorbeeld in een bepaald gebied meedoen met een postcoderoosproject.  Via zo’n project kunnen huishoudens profiteren van hun gezamenlijk opgewekte zonnestroom op één of enkele locaties. Een mooi voorbeeld is het  postcoderoosproject van de Energie-coöperatie Bredevoort. De in totaal 529 panelen van. 54 leden/ deelnemers liggen op de daken van het Grachthuys (110)  en Woninginrichting Betting  (419).  Een goed voorbeeld om na te volgen. 
 
 
Foto: Bert Weevers en Guido Uland (vlnr) van de fractie van de Progressieve Partij bij het Grachthuys in Bredevoort waar de Energie Cooperatie Bredevoort een 110- tal zonnepanelen heeft geplaatst. (fractielid Esther Diepenbroek ontbreekt op de foto).
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates