Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBedankje van Theo Heesen voor Solidariteitsprijs

Bedankje van Theo Heesen voor Solidariteitsprijs

30 november - Facebook ontplofte met steunbetuigingen en felcitaties aan het adres van Theo Heesen uit Dinxperlo die zaterdag uit handen van de voorzitter van de Progressieve Partij, Gerrit Stronks, de Solidariteitsprijs ontving. Hij sprak de onderstaande "dankwoorden"uit.
 
Solidariteit = een gemeenschappelijk belang, saamhorigheid of sociale verbondenheid met een groep van bewoners en soms ook de consequenties daarvan dragen. 
 
Ik ben zeer vereerd met deze prijs, maar het was niet mogelijk geweest zonder de hulp van veel vrijwilligers. Of het nu geplande ritten waren naar vliegvelden zoals Amsterdam, Düsseldorf, Hannover en AZC’s in Veenhuizen of Ter Apel, of de vrijwilligers en docenten die elke week trouw lesgeven op de taalschool aan statushouders (voor de coronatijd), zonder hen kon ik het zeker niet.
“Ik neem deze prijs in ontvangst, maar draag deze prijs dan ook graag aan hen op”.
………………..
“Zeker in deze moeilijke tijd van polarisatie is het nodig om toch een verbindende factor te kunnen en mogen zijn, voor in ons geval, de statushouders”.
Er is, nadat Jan Baars in 2010 deze prijs kreeg voor ongeveer hetzelfde werk, wel heel veel veranderd. Er wordt vaker negatief over statushouders gedacht, soms misschien ook wel terecht, maar daar zijn wij als groep vrijwilligers voor om toch deze mensen te begeleiden, zodat ze snel betaald werk te kunnen krijgen en proberen te integreren in onze samenleving. Wat overigens voor veel statushouders wel lukt, gelukkig.
…………….
“Jaarlijks een huisbezoek doen zou ook niet verkeerd zijn om een indruk te krijgen hoe de thuissituatie is”. 
“Ik maak me ook wel zorgen over het feit dat misschien volgend jaar al de inburgeringseis van A2 naar B1 gaat. Ik ben bang dat er dan veel statushouders dat niet gaan halen. Sommigen doen nu al 3 à 4 jaar over A2, de snellere doen het in 1½ jaar en gaan soms vrijwillig door met B1, maar vinden B1 ook al vele malen moeilijker”.
……………….
“Zolang ik nog kan zal ik nieuwkomers begeleiden naar de Taalschool en adviezen geven waar statushouders terecht kunnen met hun vragen of zelf met een oplossing komen”.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates