Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Solidariteitsprijs uitgereikt aan Theo Heesen

Solidariteitsprijs uitgereikt aan Theo Heesen

22 november - Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer de Solidariteitsprijs uitgereikt door een afvaardiging van bestuur en fractie. In verband met de coronaregels een kleine en sobere manifestatie. Hier al vast enkele foto’s het verslag volgt volgende week en staat ook in De Band. 
 
Wat is de Solidariteitsprijs?
 
De Solidariteitsprijs is een twee-jaarlijkse prijs die is ingesteld door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. Juist in deze tijd van verharding, verrechtsing en verruwing is solidariteit met de zwakkeren in de samenleving meer dan ooit geboden. Gelukkig zijn er mensen en groepen die zich het lot aantrekken van hun medeburgers. Zij doen dat vaak in stilte en anonimiteit. Soms ook via acties met veel publiciteit. Toch zijn zulke mensen lichtende voorbeelden voor een lokale gemeenschap en boegbeelden van modern “noaberschap”. Om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor solidariteit met de zwakkeren is de “Solidariteitsprijs” ingesteld.
 
Uitreiking vindt plaats op speciale datum.
 
De uitreiking van de “Solidariteitsprijs” vindt steeds plaats op of rond 20 november, de geboortedag van Jan Schenk. Met de uitreiking rond deze datum willen we Jan Schenk, die in september 2009 na een lang ziekbed overleed in herinnering houden. Jan was één van de oprichters van de Progressieve Partij en in de 27 jaar die hij in de gemeenteraad zat onvermoeibaar voorvechter voor de belangen van “de kleine man”.  
 
De prijs ging dit keer naar Theo Heesen, die zich al jaren inzet voor asielzoekers, vluchtelingen en statushouders in Dinxperlo.
 
Op de foto:  De voorzitter   van de Progresseieve Partij  Gerrit Stronks   overhandigen ooorkonde en geschenkbon behorende bij de Solidariteitsprijs 2020.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates