Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaProgressieve Partij wil meer bomen in de komende 10 jaar

Progressieve Partij wil meer bomen in de komende 10 jaar

31 oktober  - Snel meer bomen in de gemeente Aalten, dat is de wens van de Progressieve Partij. Het Rijk heeft de ambitie om 37.000 hectare nieuwe bossen aan te planten; de provincie Gelderland blijft niet achter met 4-5000 hectare. In een motie vraagt PP het college in 2021 in een “Aaltense Bomennota” aan te geven hoe de gemeente Aalten de bomen- en bosaanplant gaat aanpakken.
 
Begrotingsbehandeling a.s. dinsdag.
Op dinsdag 2 november wordt de begroting 2021 door de gemeenteraad behandeld. De diverse fracties  kunnen hun wensen voor de komende jaren op tafel leggen. Bert Weevers van de fractie van de Progressieve Partij: “Het is glashelder dat meer bomen en bos meerdere gunstige effecten hebben: Ze bevorderen biodiversiteit (een inlandse eik herbergt wel 400 soorten insecten); ze helpen het  klimaat: een boom neemt CO2 op; ze werken tegen  hitte: een boom koelt door schaduw en verdamping.”
 
“Bomen en groen zijn positief voor het stadsschoon en het landschap. Woningen in een boomrijke omgeving zijn bijvoorbeeld meer waard dan in een kale straat); meer bos en bomen trekken meer toeristen die rust en ruimte zoeken. Als we de landelijke ambities willen halen, mag er een tandje bij. Door gemeente, landbouw, boseigenaren en particuliere grondbezitters. Een helder programma helpt daarbij”.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates