Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaAandacht voor groen en rolstoelers in Centrum Dinxperlo

Aandacht voor groen en rolstoelers in Centrum Dinxperlo

1 november - Het veelbesproken centrumplan Dinxperlo werd digitaal besproken afgelopen dinsdag. Er waren twee moties. Een van de VVD:   voor meer info verwijs ik naar de Aalten Vooruit van deze week en van het CDA over de Dinxperse participatiemethodiek. Deze laatste haalde het niet. Kijk als het CDA eerlijk was geweest, had ze het volgende opgenomen:
 
“Door de Progressieve Partij is in het najaar van 2018 een degelijk adviesrapport met 7 aanbevelingen uitgebracht. Dit college en in het bijzonder onze CDA-wethouder dhr. Kok heeft dit serieus genomen (hebben ze ook want alles staat in de Centrumvisie) en dit heeft geleid tot een participatie traject conform het Dinxperse model. “
 
Ja, dan hadden we misschien wel meegestemd. Immers ere wie ere toekomt. Wij wilden een visie op het centrum en niet uitsluitend een supermarkt. Deze motie werd niet aangenomen.  Onze bijdrage was als volgt:
 
Ik begrijp dat wij als partij weer originaliteit hebben gebracht immers we worden zelfs door de VVD geciteerd! CHECK!!
 
Centrumplan Dinxperlo, een mooi breed onderzoek dat zich duidelijk heeft gericht op de 7 aanbevelingen die wij als Progressieve Partij uit de Dinxperlose Samenleving hadden opgehaald in het najaar van 2018. Bij de oordeelsvorming heb ik ze al genoemd. Het college en in het bijzonder Ted Kok had er heel veel geld voor over!! Wij hebben met slechts een budget voor de koffie ons rapport kunnen regelen. De Progressieve Partij heeft ervoor gezorgd dat er in dit college eindelijk een centrumvisie is gekomen in plaats van alleen een supermarktdiscussie. Wij de Progressieven heten niet voor niets zo, omdat we vooruitkijken! Wij zijn erg blij met het resultaat wat er anders niet was gekomen, dankzij de goede aftrap van onze fractie!!
 
Tot slot: 
Naast klimaatmaatregelen en zoveel mogelijk groen willen we dat Dinxperlose ondernemers ook meedoen op het gebied van de inclusieve samenleving en samen met de gemeente de ingangen van de winkels rolstoelvriendelijk maken! Ik dank u voor uw aandacht!
En als uitsmijter van de raadsavond hebben wij begrepen dat dhr. Navis voorstander is van een gemeente Dinxperlo althans hij liet zich zoiets ontvallen. Overigens denk ik dat dit een verspreking was, maar wie weet gaat de VVD daarmee de volgende campagne in. We houden u op de hoogte! (Guido)
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates