Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBuurt klaagt over rotte plek: doe hier wat aan!

Buurt klaagt over rotte plek: doe hier wat aan!

18 oktober -  Enige jaren geleden voerde de Progressieve Partij actie tegen de verkrotting in de centra onder de titel "Doe hier wat aan". Zie ook de website doehierwataan.  Sindsdien zijn er mooie verbeteringen te zien, maar het aantal rotte appels in het centrum is nog niet weg. Mooie voorbeelden zijn nu o.a. het centrumplan Dinxperlo, gesloopte krotten  aan de Willemstraat,Stationsstraat en Dijkstraat. Plannen voor het Lage Blik, Hamelandroute. Nieuwe panden en opgeknapte situaties aan de Servatiusstraat, Hogestraat, Tredfordterrein Dinxperlo.  Vaak zijn er wel plannen, maar zijn die te duur voor de eigenaar, vaak is men niet genegen de panden te verkopen voor de geboden prijs. Een van de rotte apels in de kern van Aalten is het pand van de voormalige Chinees aan de Lichtenvoordsestraatweg. De buurt heeft hierover al een paar keer aan de bel getrokken, ook bij de gemeente. Tijdens de actie "Doe hier wat aan" heeft de Progressieve Partij ook voorgesteld een paar instrumenten vanuit de gemeente in te zetten: een sloopregeling voor de opknap van één pand per jaar, een zgn. excessenregeling zoals in de gemeente Bronckhorst en een leegstandverordening. Dus er zijn mogelijkheden volgens de Progressieve Partij om deze lelijke plekken op te knappen. Ook dwangmiddelen richting de eigenaren. Die zouden ingezet moeten worden om aan deze onhygienische en onveilige situatie op de kop van de Oosterkerkstraat een eind te maken!

 
Op dinsdag 20 oktober heeft het College besloten een last onder dwamgsom van € 20.000 op te leggen als de situatie binnen 8 weken niet is verbeterd. !
 

Op dinsdag 20 oktober heeft het College besloten een last onder dwamgsom van € 20.000 op te leggen als de situatie binnen 8 weken niet is verbeterd. 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates