Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaUitnodigingskader zon en wind ter inzage

Uitnodigingskader zon en wind ter inzage

3 oktober - Energie moet voortaan duurzaam opgewekt worden. Niet langer met enkele grote centrales die draaien op fossiele brandstoffen, maar mn decentraal met zon en wind. Deze energietransitie heeft grote impact op oa het landschap waar we allemaal mee begaan zijn. We ontkomen er niet aan om windmolens en zonneparken ook in onze gemeente te plaatsen. Het moet echter wel op een zorgvuldige manier gebeuren.  
Het college heeft daarvoor het ontwerp ‘Uitnodigingskader Zon en Wind’ opgesteld. Hierin worden oa met behulp van kaarten aangegeven welke gebieden in onze gemeente in aanmerking komen voor windmolens en zonneparken en onder welke voorwaarden. Eén van de voorwaarden is ook dat er sprake moet zijn van participatie door de inwoners, ook financieel. Een punt dat wij ook heel belangrijk vinden!
 
De Progressieve Partij heeft altijd aangedrongen op een dergelijk kader. De klimaatverhitting vraagt om ingrijpende maatregelen (zie oa de artikelen hieronder) en het moet snel duidelijk worden waar en hoe duurzame energieopwekking een plek kan krijgen. Die duidelijkheid is nodig voor onze inwoners, maar net zo goed voor initiatiefnemers.
Wat ons betreft moeten de kaders niet zo knellend zijn dat er bijna niets mogelijk is. We hebben schone energie keihard nodig. Snel en veel!
 
Het Ontwerp Uitnodigingskader zon en wind ligt met ingang van 1 oktober 6 weken ter inzage voor inspraak. Daarna wordt het aan de Raad ter besluitvormig voorgelegd. 
Lees het en geef uw opmerkingen aan ons of rechtstreeks aan het college door! Het gaat ons allemaal aan. 
 
Hier staat hoe u kunt reageren naar het college en kunt u het Ontwerp Uitnodigingskader Zon en Wind downloaden (pdf).
 
U kunt ook onze fractieleden of –volgers benaderen (zie colofon onderaan deze nieuwsbrief) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates