Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina PP dient Amendement N18 in

PP dient Amendement N18 in

4 oktober - Amendement vanuit Achterhoekse groene fracties
Progressieve Partij en GroenLinks Achterhoek willen duurzaam alternatief N18
 
Op maandag 5 oktober is de eerste bijeenkomst van de Achterhoekraad na de zomervakantie. De Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo komt samen met Groen Links fracties met een amendement op het voorstel voor een twee keer tweebaansweg N18 met 100 km na 2040.
De kans op realisering van een autosnelweg tussen Varsseveld en Eibergen is nagenoeg nihil. Met het amendement willen we een en ander beter uitgezocht hebben. Er moet eerst een maatschappelijke kosten-baten analyse en tegelijkertijd een nieuwe mobiliteitsvisie voor de regio worden opgesteld. Deze visie moet ingaan op o.a. nieuwe duurzame vervoersvormen, klimaatneutraal openbaar vervoer en snel-fietsen.
 
Meer rekening houden met duurzame toekomst
Als het amendement wordt aangenomen heeft de Achterhoek Board de mogelijkheid om eerst een gedegen onderzoek uit te voeren naar deze onderwerpen en dan een besluit te laten nemen door de Achterhoek Raad. Tijden zijn veranderd, groen en leef kwaliteit opofferen voor een heel dure weg, is zeker voor een meerderheid in de bevolking allerminst vanzelfsprekend meer. De groene fracties willen voorkomen dat er besluiten genomen worden die niet de beste weg naar de toekomst vormen.
 
Geen onhaalbare voorstellen voor de bühne
Guido Uland, fractievoorzitter Progressieve Partij: “Wat wij niet willen is zeker € 300 miljoen in een bodemloze put storten, terwijl er veel belangrijkere onderwerpen op ons bordje liggen. Zoals innovatie binnen bedrijven, duurzaamheidsmaatregelen, sociaal domein etc. Daarbij doorkruist een weg zoals nu voorgesteld de eigen gezondheids- en duurzaamheidsdoelstellingen van de AchterhoekRaad’”.
 
“We zouden graag zien dat partijen niet voor de bühne voorstellen doen, maar reële voorstellen inbrengen die gericht zijn op een mooie regio die vooraan loopt in innovatie, gezondheid, duurzaamheid en groen! We hopen dan ook dat er meer partijen voor dit amendement stemmen om een sterk signaal tegenover het “oude” denken te zetten”. “Ons initiatief tot deze wijziging bewijst dat wij terecht worden gezien als de groenste partij van de gemeente Aalten." 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates