Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaKandidaten gezocht “SOLIDARITEITSPRIJS” 2020

Kandidaten gezocht “SOLIDARITEITSPRIJS” 2020

27 september - De Progressieve Partij, actief in de gemeente Aalten zoekt kandidaten voor de Solidariteitsprijs 2020. Iedereen kan nominaties aandragen.
 
Wat is de Solidariteitsprijs?
De Solidariteitsprijs is een  twee-jaarlijkse prijs die is ingesteld door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. Juist in deze tijd van verharding, verrechtsing en verruwing is solidariteit met de zwakkeren in de samenleving meer dan ooit geboden. Gelukkig zijn er mensen en groepen die zich het lot aantrekken van  hun medeburgers.  Zij doen dat vaak in stilte en anonimiteit. Soms ook via acties met veel publiciteit. Toch zijn zulke mensen lichtende voorbeelden voor een lokale gemeenschap en boegbeelden van modern “noaberschap”. Zeker in de Corona-tijd.  Om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor solidariteit met de zwakkeren is de “Solidariteitsprijs” ingesteld.
 
Waaruit  bestaat de “Solidariteitsprijs 2020”
De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd origineel  kunstwerk van een kunstenaar uit de gemeente Aalten. Daarnaast ontvangt de winnaar een certificaat en een zeer bescheiden bedrag in de vorm van een geschenk-bon. 
 
Uitreiking vindt plaats op speciale datum.
De uitreiking van de “Solidariteitsprijs” vindt steeds plaats op of rond 20 november, de geboortedag van Jan Schenk. Met de uitreiking rond deze datum wil men Jan Schenk, die in september 2009 na een lang ziekbed overleed in herinnering houden. Jan was één van de oprichters van de Progressieve Partij en in de 27 jaar die hij in de gemeenteraad zat onvermoeibaar voorvechter voor de belangen van “de kleine man”.  
 
Hoe kun je iemand of  een groep nomineren?
Stuur een mail met een korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Vergeet niet je eigen naam en contactgegevens in te vullen voor nadere informatie. Graag vòòr 15 oktober reageren. Een gemotiveerde jury kiest de winnaar uit de aangedragen kandidaten.
 
Archieffoto: (Progressieve Partij): De Solidariteitsprijs 2018 wordt uitgereikt door raadslid Esther Diepenbroek aan de medewerkers van de AFM-hulpactie tegen de armoede.
 
 
What do you want to do ?
New mail

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates