Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPP-werkbezoek aan oude textielfabriek Hofstraat

PP-werkbezoek aan oude textielfabriek Hofstraat

27 september - Op zaterdag 10 oktober brengt de Progressieve Partij een werkbezoek aan het bedrijfsverzamelgebouw aan de Hofstraat te Aalten. Deze vroegere textielfabriek is prachtig gerestaureerd. Hans Wikkerink van TPN Projectontwikkeling uit Den Bosch geeft een rondleiding. Enkele huurders zijn aanwezig. Publiek kan aansluiten. In de komende tijd  bezoekt PP locaties waar ze trots op is. 
Lange geschiedenis en strijd
Stoomweverij Driessen is een voormalige fabriek voor textielproductie en monumentaal industrieel erfgoed  aan de Hofstraat 14 te Aalten . Bestaande uit een kantoorgebouw in neorenaissancestijl uit 1893, een kantoordeel uit 1933 in de stijl van de Nieuwe Haagse School met een aanbouw uit 1941 en een ketelhuis met schoorsteen. In de jaren ’70 werd hier één van de eerste verzamelgebouwen voor startende bedrijven gevestigd. In de jaren ’90 kwam het leeg te staan en verloederde snel.
De Progressieve Partij is altijd warm voorstander geweest van restauratie van dit industrieel erfgoed. Deels rijksmonument. Ook toen andere partijen wilden slopen, parkeerplaatsen daar wilden aanleggen, woningen wilden bouwen. Ook toen het pand steeds meer verloederde, zelfs uitbrandde en jaren leegstond probeerden we ideeën voor behoud te lanceren. Supermarkt, gemeentehuis: diverse ideeën passeerden de revue. Achtereenvolgende colleges moesten steeds weer tot actie gemaand worden. Vaak tegen de stroom in realiseerde uiteindelijk TPN samen met Rots Bouw deze restauratie. Gezondheidspartners in “De Weef”en zakelijke dienstverlening in ”De Zaak” zetelen nu in een van de mooiste panden van Aalten.
Gemeentelijk erfgoedbeleid
De gemeente Aalten voert samen met buurgemeenten een zorgvuldig erfgoedbeleid. De gemeenteraad gaat binnenkort dit beleid weer voor vier jaar vaststellen. Belangstellenden kunnen nog tot 2 oktober hun mening geven. PP is een voorvechter van behoud van waardevol erfgoed. En vindt het ook prachtig dat wethouder Ted Kok “het meest trots is” op juist de herbestemming van deze oude textielfabriek. “Wel een beetje dankzij ons”, aldus fractievoorzitter Guido Uland. “De toenmalige colleges werkten echt niet altijd mee”.”Gedeeltelijke sloop werd serieus overwogen”.  “Kijk ook maar naar het oude DBW-pand in Bredevoort.  Door o.a. de inzet van ons voormalige raadslid Gerrit Migchelbrink  is dit pand ter ternauwernood van de sloop gered. Er lag al een sloopvergunning”. “Wij vinden het prachtig dat deze week daar nu een nieuwe Spar-winkel is geopend”.
Meekijken?
Het werkbezoek/excursie aan de voormalige stoomweverij aan de Hofstraat te Aalten vindt plaats op zaterdagmorgen 10 oktober om 10.00 uur. I.v.m de maatregelen rond Covid-19 kunnen maximaal 12 mensen aansluiten. Opgave is verplicht. Stuur daarvoor een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates