Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaProgressieve Partij wil raadsbrede motie voor meer geld uit Den Haag

Progressieve Partij wil raadsbrede motie voor meer geld uit Den Haag

20 september - Op dinsdag 22 september is de 1e besluitvormende raadsvergadering na de zomervakantie. De Progressieve Partij komt met een motie waarin we de gehele raad oproepen om de motie die de VNG samen met het actiecomité Raden in verzet heeft opgesteld te ondersteunen. Deze motie is bedoeld om de financiële positie van de gemeenten te versterken. 
Als de motie wordt aangenomen heeft de VNG de mogelijkheid om stevige maatregelen te nemen als het overleg met het Rijk over de financiële positie van de gemeenten onvoldoende oplevert. Het gaat dan om het opschorten van diverse overleggen met het Rijk, het voorbereiden van juridische acties over de opschalingskorting en het stoppen met het uitvoeren van (nieuwe) taken. De VNG wordt gevraagd om in de ledenvergadering van november te rapporteren over de stand van zaken.
Guido Uland fractievoorzitter: ‘Als er niet meer geld komt moet er door de gemeente nog forser worden bezuinigd. Dat kan leiden tot wegvallen van voorzieningen in onze gemeente. Denk aan slechter onderhoud wegen, slechtere zorg, sluiten bibliotheek en zwembad enzovoort. Wij willen dit als gemeenteraad niet laten gebeuren en komen daarom net zoals de oorspronkelijke initiatiefnemer Zoetermeer in actie. ‘
In de meeste gemeenten wordt deze motie unaniem gesteund. Dus door zowel links, rechts als het midden. In de gemeente Aalten zijn de mede-indieners, CDA, GB en VVD. D66 heeft haar steun toegezegd. Wij hopen op steun van alle partijen. Het is onze verantwoordelijkheid als Raad om nu te laten zien dat we als volksvertegenwoordigers er zitten voor onze lokale burgers en niet voor Den Haag!
De Progressieve Partij is al bijna vanaf het begin, half juli, toen de wethouders stonden te protesteren in Den Haag, hiermee bezig. We gaan ervan uit dat het college onze motie zal overnemen en gaat uitvoeren! 
 
25 september - Tijdens de Algemene ledenvergadering van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) werd de door de gemeenteraad Aalten gesteunde en mede namens 55 gemeenten ingediende motie aangenomen met 99,37% van de stemmen!
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates