Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Het nieuwe seizoen: Gelijk hebben en/of gelijk krijgen.

Het nieuwe seizoen: Gelijk hebben en/of gelijk krijgen.

6 september -Het nieuwe vergaderseizoen is weer begonnen. De eerste bijeenkomsten zijn er alweer geweest: agendacommissie- en beeldvormende vergadering. De eerste burgers hebben hun mening weer kunnen geven over de plannen van het college en kunnen pleiten vóór of tegen het voorstel van B & W. Voor de (steun)fractie betekent dat ook weer stukken lezen en een mening vormen over diverse onderwerpen. Veel voorstellen zijn logisch en kunnen dus zonder discussie aangenomen worden. Andere voorstellen zijn veel controversiëler en daarvoor is het nodig dat er meer informatie ingewonnen moet worden, eventueel overleg met betrokkenen. Bij die onderwerpen blijkt dan ook vaak de “politieke kleur”. Meer asfalt of meer natuur, korte- of lange termijn denken, vóór of tegen duurzaamheidsmaatregelen, vóór of tegen kringlooplandbouw, vóór of tegen megastallen, enz. enz.
In voorgaande edities van Progressief Nieuws werden enkele voorbeelden aangehaald van creatief denken, van ons verzet tegen de nieuwbouw van varkensstallen aan de Kalverweidendijk en van de plannen voor de sloop van de DBW-knopenfabriek in Bredevoort. Ook het fabriekspand aan de Hofstraat zou gesloopt zijn als de andere partijen hun zin gekregen hadden. Maar kijk wat er nu mooie nieuwe invullingen gekomen zijn van die industriële panden, die van andere partijen weg mochten.
 
“Als je gelijk wilt hebben, vraag je dan eerst af wáárom je dat wilt en wát je eraan hebt” *)
 
De fractie zal ook komend seizoen proberen andere partijen te overtuigen van ons gelijk. Zal proberen van Aalten een groenere en “inclusieve” gemeente te maken. Een gemeente waar iedereen meetelt, zeker alles wat geen stem heeft, zoals: landschap, natuur en leefomgeving. We zullen proberen gelijk te krijgen. Niet om het “gelijk krijgen” zelf of om bepaalde groepen te “pleasen”, maar om de samenleving als geheel steeds een beetje beter te maken. Helaas hebben wij geen meerderheid in de gemeenteraad, dus zullen er altijd medestanders gezocht moeten worden. Soms moet er ook een compromis gesloten moeten worden om zoveel mogelijk van onze idealen gerealiseerd te zien worden. Dat is nu eenmaal politiek.
Wij wensen de fractie en onze wethouder daarvoor veel succes. 
Wij willen dat onze standpunten zo breed mogelijk gedragen worden, daarom roepen wij leden en andere medeburgers op om hun mening te geven en mee te praten op onze meedenk- en thema-avonden.
Dus: denk mee en praat mee!
 
Gerrit Stronks, voorzitter Progressieve Partij
 
*) uit: Thomas Verbogt, Als je de stilte ziet.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates