Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBeggelderdijk Dinxperlo verleggen? Onzin.

Beggelderdijk Dinxperlo verleggen? Onzin.

5 september - Een meerderheid van de raad heeft vorig jaar besloten dat er een vooronderzoek moest komen naar een nieuw tracé voor de westelijke ontsluiting van Dinxperlo, ter vervanging van de ontsluiting via een deel van de Beggelderdijk. Dit onderzoek is nu afgerond en de conclusie is dat een nieuw tracé niet nodig en gewenst is. PP was vorig jaar ook al deze mening toegedaan en stemde tegen het vooronderzoek. De gemeente had die ruim 20.000 euro voor dit vooronderzoek beter kunnen besteden. 
Er waren dinsdagavond drie insprekers:
•Een aanwonende van de Beggelderdijk vreest voor aantasting van woongenot bij het nieuwe tracé en zegt bezwaar te maken tot aan de Raad van State als de planvorming toch door zou gaan;
•Een andere aanwonende is namens andere buurtbewoners voorstander van het nieuwe trace vanwege veiligheids- en geluid-overwegingen. Maar geeft ook aan dat de buurt ook wil meewerken als er een veilige en aantrekkelijke 30-km oplossing voor de huidige Beggelderdijk kan komen;
•Dinxpers Belang kwam met een betoog dat bedoeld was als pleit voor het nieuwe tracé, maar dat door woord- en taalgebruik eerder averechts werkte. Ik heb hem tijdens de vergadering aangesproken op de ‘grote woorden’ als ‘incapabel college’ en ‘cijfermanipulatie’. Emotie voerde bij het schrijven van zijn betoog blijkbaar de boventoon. 
Alle feiten wijzen erop dat verbetering van de huidige Beggelderdijk de beste oplossing is. De gemeente kan de ruim 1,5 miljoen voor een nieuw tracé in de huidige moeilijke tijden wel beter besteden. 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates