Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaSloop stallen Kalverweidendijk bijna klaar!

Sloop stallen Kalverweidendijk bijna klaar!

30 augustus - Deze foto kregen we uit de buurt van de Kalverweidendijk te Dinxperlo. Na een strijd van meer dan 12 jaar werden de oude stallen daar afgebroken, komt er geen forse uitbreiding van de varkenshouderij, maar zijn er woningen gebouwd en in aanbouw. 
In 2008 werden in zaal "De Sander" in Dinxperlo de plannen ontvouwd voor een forse uitbreiding van een varkensstal aan de Kalverweidendijk, 250 meter van de bebouwde kom. Maar liefst 3000 extra zeugen zouden er komen.Omwonenden waren terecht bang voor fijnstof. Geurberekeningen werden bestreden. Grote handtekeningenacties volgden en zelfs Milieudefensie kwam protesteren. 
 
De fractie van de Progressieve Partij  ondersteunde ook in de gemeenteraad de protesten en zagen uitbreiding zo dicht op de bebouwde kom absoluut niet zitten. We stonden echter helaas wel alleen in de raad. Het college en de meerderheid van de raad (VVD, CDA en Gemeente Belangen) hielden vast aan de oorspronkelijke plannen. Het was volgens hen technisch en juridisch mogelijk. De wensen van de buurt speelden helaas in de besluitvorming nauwelijks een rol. Dus kwam er een vergunning voor de uitbreiding. 
Gewijzigde economische omstandigheden en inzichten bij de initiatiefnemer, mede als gevolg van de massale protesten, zorgden ervoor dat de plannen werden heroverwogen. Zo kwamen er uiteindelijk plannen voor woningbouw en verdwenen de uitbreidingsplannen voor zeugenstallen in de prullenbak.
 
Op 23 juli 2019 nam het college van de Gemeente Aalten het historische besluit om het bestemmingsplan te wijzigen in woonbestemming “Landelijk gebied Vosterkamp”. Nu zijn de stallen eindelijk weg en worden prachtige woningen gebouwd. Zo blijkt maar weer eens, aanhoudend protest met politieke ondersteuning van een partij die de gezondheid en welzijn van velen boven economische belangen van een enkeling plaatst, kan zeer succesvol zijn.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates