Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaFietsexcursie naar Aaltens Goor 12 augustus

Fietsexcursie naar Aaltens Goor 12 augustus

1 augustus -Deze zomer organiseert  de  Progressieve Partij  fiets-excursies naar interessante bestemmingen. Voor iedereen: thuisblijvers en toeristen. Voor alle gezindten. Woensdag 12 augustus is het doel het  heringerichte Aaltens Goor. Met als thema: Droogte. Vertrek om 19.00  uur vanaf de Markt in Aalten. 
Droogte
Een uiterst actueel probleem. Na de natte winter en vroege voorjaar zitten we nu weer in een droge periode. Blauwalg, vissterfte, beregeningsverboden, droge beken en sloten, zijn de zichtbare gevolgen. Neerslagtekort, lage grondwaterstanden en aantasting van bijzondere natuur zijn wat minder zichtbare gevolgen van de droogte. Klimaatverandering maakt maatregelen tegen droogte steeds urgenter. In ons gebied is Waterschap Rijn en IJssel verantwoordelijk voor het waterbeheer. Tijdens deze fietsexcursie geeft ing. Jan Polman, beleidsadviseur watersysteem  van het Waterschap een kijkje in de wereld van droogte en waterbeheer. 
 
Aaltens Goor
Het thema droogte wordt op deze fietsexcursie ook belicht op een bijzondere plek. De nieuw aangelegde vlonder in de omgeving Boterdijk/Goordijk in het Aaltens Goor. Watersschap Rijn en IJssel is een van de partners in het omvangrijke natuurherstelproject in het Aaltens Goor. Dat project heeft alles te maken met het waterbeheer en het ontwikkelen van nieuwe natuur. Wat dat betreft een primeur. In september wordt het project pas opgeleverd en officieel overgedragen. Woensdag 12 augustus kunnen de deelnemers aan deze fietsexcursie de resultaten al zien!
 
Vooraf aanmelden.
Bij de start, onderweg,  in het natuurgebied en op de vlonder  houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. Vandaar dat opgave gewenst is vòòr 10 augustus a.s. op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Deelname en koffie of thee gratis. Voor mensen die niet  mee kunnen fietsen is het ook mogelijk om aan te sluiten direct bij  het Aaltens Goor. Wel ook opgeven.
 
Deze woensdag 5 augustus  start de fietstocht naar ekoboerderij Ormel aan de Apenhorsterweg 4A in De Heurne (bij Dinxperlo). Vertrek om 18.30 uur vanaf de Markt te Aalten of 18.45 vanaf Prins Clausplein te Dinxperlo. Opgeven voor 3 augustus ook bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We bekijken daar de boerderij met Jerseykoeien die veel buiten staan en waarvan de melk  gebruikt wordt voor een bijzondere kaassoort
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates