Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaFietsexcursie naar Ekoboerderij in De Heurne 5 augustus

Fietsexcursie naar Ekoboerderij in De Heurne 5 augustus

26 juli  – Deze zomer organiseert  de  Progressieve Partij  fiets-excursies naar interessante bestemmingen. Voor iedereen: thuisblijvers en toeristen. Voor alle gezindten. Woensdag 5 augustus is het doel Ekoboerderij Ormel in De Heurne. Vertrek om 18.30 uur vanaf de Markt in Aalten of  18.45 uur vanaf Prins Clausplein in Dinxperlo.
 
Ekoboerderij Ormel
Erik Ormel en Ellen te Winkel  houden op hun bedrijf al bijna 25 jaar Jerseykoeien. Dit zijn kleine, oranje-bruine koeien met een zacht karakter. Ze geven melk met een hoog vet- en eiwitgehalte. Hiervan maakt Aurora, een kaasmakerij in Kraneburg (Dld) een aparte kaas met een bijzondere smaak.
De Jersey's hebben allemaal horens en men laat  de jonge kalveren bij de koeien melk drinken, zodat ze op een natuurlijke manier groeien.
Verder worden de kalveren zoveel mogelijk in het voorjaar geboren. De koeien vreten voor 90% gras en klaver. Hiervoor lopen ze in de zomer dag en nacht in de wei. Afhankelijk van het weer, lopen de koeien van begin april tot half december buiten. De boerderij is te vinden aan de Apenhorsterweg 4a in De Heurne (bij Dinxperlo)
 
Alternatief.
De fietsexcursie is vooral interessant voor mensen die geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van landbouw en veeteelt als alternatief voor het huidige vastlopende systeem. De Progressieve Partij pleit in de gemeenteraad al jaren voor natuurinclusief boeren. Laat ook voorbeelden zien en organiseert werkbezoeken en excursies. Langzamerhand begint dat pleidooi door te dringen, ook bij andere partijen en bijv. de provincie. Het is belangrijk dat juist realistische voorbeelden van “anders” boeren een kans krijgen en onder de aandacht gebracht worden. Juist in deze tijd van boeren-polarisatie.
 
Vooraf aanmelden.
Bij de start, onderweg en bij de boerderij houden wij ons aan de RIVM-richtlijnen. Vandaar dat opgave gewenst is vòòr 3 augustus a.s. op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Deelname en koffie of thee gratis. Voor mensen die niet  mee kunnen fietsen is het ook mogelijk om aan te sluiten direct bij de boerderij. Wel ook opgeven.
 
Let op:
Deze woensdag 29 juli start de fietstocht naar landgoed ’t Kotmans te Miste om 19.00 uur vanaf ’t Zand te Bredevoort.  We bekijken daar de fossiele vondsten en wandelen langs ’t Schrieverspad. Aaltens schrijfster Ankh Gussinklo vertelt iets over de Dialectkring en “dreg veur uut eigen wark”.  Opgeven kan nog. De laatste  fietsexcursie  deze zomerperiode  staat gepland op de woensdagavond 12 augustus met als thema nieuwe natuur en droogte (met Waterschap) en bestemming Aaltens Goor. Houd hiervoor de media in de gaten.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates