Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaCentrumvisie Dinxperlo: veel PP-ideeen overgenomen

Centrumvisie Dinxperlo: veel PP-ideeen overgenomen

18 juli - Afgelopen dagen (13 t/m 15 juli 2020) was er voorlichting over de centrumvisie Dinxperlo in de Dorpskerk aan het Prins Clausplein vanuit de gemeente Aalten. Op meerdere avonden was de Progressieve Partij aanwezig. De Progressieve Partij heeft in augustus 2018 als enige partij een aantal bijeenkomsten gehouden met inbreng van diverse burgers uit Dinxperlo om te peilen hoe men keek naar de inrichting van het centrum. Het rapport “Centrum Dinxperlo-Visie is broodnodig!” hebben wij in december 2018 aangeboden aan de gemeenteraad. Zoals u weet zit ook sinds 2018 de Progressieve Partij in het college. Als lid van eencollege-partij waren en zijn we een sterk voorstander van een gezamenlijk aanpak van de centrumvisie. Waarbij naast de gemeente, ondernemers en burgers samen een visie gaan realiseren. Het rapport uit 2018 van de Progressieve Partij gaf een mooie voorzet ervoor en we zien hier ook veel van terug in de gegeven presentatie. 
O.a. dat het centrum groener moet i.p.v. parkeren, de uitvoering samen met alle partijen aanpakken, iedereen moet investeren en dat de voorkeur voor de supermarkt niet op de Wegwijzer lag. Op deze laatste locatie komen nu woningen voor jongeren en ouderen. Dat is mooi, want voor deze doelgroep is er te weinig huisvesting. Ook een wens van onze partij. De bevolking van Dinxperlo heeft reeds breed middels werkgroepen geparticipeerd en daarnaastkan iedereen de komende maand laten weten wat ze nog missen in de centrumvisie. Het is mooi dat het concept samen met een afvaardiging van u is opgesteld door dit college van Progressieve Partij, CDA en VVD. 
Dat het huidige college terugkwam van een eerder besluit onder het vorige college, waar we overigens niet inzaten, geeft ons het idee dat er een andere wind is gaan waaien. En dat is iets waar wij en de andere collegepartijen trots op kunnen zijn. Wij hopen dan ook dat de komende weken er nog veel positieve input is op het gepresenteerde plan van afgelopen dagen. 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates