Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPP/CU Motie vluchtelingenkinderen met grote meerderheid aangenomen

PP/CU Motie vluchtelingenkinderen met grote meerderheid aangenomen

8 juli - De Progressieve Partij had net voor de coronacrisis het initiatief genomen voor een motie over de vluchtelingenkinderen. De CU reageerde hierop positief, maar door de lockdown en de daaropvolgende afspraak dat er geen moties zouden worden behandeld in de raad, bleef die toen liggen. Recent heeft Esther het weer opgepakt en is in overleg met CU de tekst geactualiseerd en is de motie formeel ingediend. Op de laatste raadsvergadering voor het zomerreces is het met slechts de fractie van de VVD tegen, met grote meerderheid aangenomen. Een heel mooi resultaat!
Hieronder de tekst die Esther uitsprak en een link naar de tekst van de motie.
 
“ Motie Hulp Aan Vluchtelingenkinderen,
Stel je voor, je bent een jaar of 8 en moet vluchten vanwege oorlog. Het is niet veilig in het land waar jij je thuis voelt. Waar je samen speelde met je vriendjes, waar je ouders er elke dag voor je waren en voor je zorgden.
Je ouders besluiten dat er nog maar 1 ding op zit: vluchten. Naar een land waar het veilig is. Waar er niet elke minuut van de dag bommen op je hoofd kunnen vallen. Waar, hopelijk, een mooie toekomst ligt zonder oorlog.
 
Na een lange tocht kom je terecht in Griekenland. Een land waar het veilig is. Tijdens je vlucht ben je je ouders kwijtgeraakt. Helemaal alleen zit je nu in dat grote tentenkamp. Waar duizenden vluchtelingen worden opgevangen. Je weet niet wat er met je gaat gebeuren, je voelt je alleen en je bent bang. 
 
Alleenstaande vluchtelingenkinderen in de Griekse kampen zijn extreem kwetsbaar. Voor deze kinderen staat elke dag in het teken van overleven en de trauma’s stapelen zich op.
De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal. 
Griekenland vangt nu in totaal zo’n 5.000 alleenstaande kinderen op. 
 
Artsen waarschuwen al langer voor een catastrofe in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden als het coronavirus de kampen weet te bereiken. Door een totaal gebrek aan hygiëne zijn de kampen een tikkende tijdbom geworden. Kinderen die zich nu al op het vasteland bevinden, verblijven daar zonder voogd. Ze lopen een groot risico om te worden verhandeld, uitgebuit en in de prostitutie terecht te komen.
 
De Griekse noodkreet om 2.500 kinderen door andere lidstaten over te laten nemen vond gehoor bij inmiddels 11 Europese landen. Alleen Nederland gaf hier (nog) geen gehoor aan.
 
De evacuatie is begonnen en de eerste kinderen zijn overgebracht naar Luxemburg en Duitsland.
Inmiddels hebben meer dan 100 Nederlandse gemeenten het kabinet opgeroepen om 500 van deze kinderen in Nederland op te vangen. De tijd dringt en de situatie is urgent.
Laten wij als gemeente Aalten, ons ook aansluiten bij de Coalition of the Willing.
 
Aalten staat bekend als een sociale gemeente, waar noaberschap en naastenliefde hoog in het vaandel staan. Hebben wij de afgelopen tijd niet laten zien hoe goed wij zijn in het helpen van elkaar? Tijdens de coronacrises (die overigens nog niet voorbij is) hebben we laten zien waar wij voor staan. 
Door deze motie aan te nemen, laten we zien dat ook wij willen helpen in de opvang van deze kinderen. Dat we niet alleen onze buren helpen, maar juist ook de kinderen die dit het hardst nodig hebben. 
Met deze motie roepen we de regering op om hun besluit te herzien.
Het kan niet zo zijn, dat een welvarend land als Nederland deze kinderen in de steek laat.
 
Want laten we eerlijk zijn, de situatie waarin deze kinderen zich bevinden is niet om over naar huis te schrijven. En nog eerlijker: deze kinderen hebben niet eens een huis waar ze heen kunnen schrijven.
 
Laten wij hier alsjeblieft verandering in brengen.” 
 
De volledige tekst van de Motie is hier terug te lezen.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates