Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPlek voor vijf ‘tiny houses’ in de Haart in Aalten

Plek voor vijf ‘tiny houses’ in de Haart in Aalten

18 april - Plek voor vijf ‘tiny houses’ in de Haart in Aalten, kopte De Gelderlander deze week. Op sociale media waren sommige politieke partijen er als de kippen bij om de indruk te wekken dat dit hun eigenste idee was. Maar die "eer" komt toch echt toe aan ex-PP-raadslid Gerrit Migchelbrink, tegenwoordig werkzaam bij een bedrijf dat deze chalets fabriceert. Dus inmiddels vakman. 
Gerrit heeft geregeld bij besprekingen van de woonvisie e.d. aangegeven dat we anders moeten gaan denken en bouwen in de toekomst omdat huidige manier van bouwen voor velen onbetaalbaar wordt. 
Zo pleitte PP bij de algemene beschouwingen in 2017 om nieuwe woonvormen te verkennen, zoals tiny houses en tijdelijke omzetting van zakelijke panden. Ook hebben toen gepleit voor onderzoek of dit soort kleinere huisjes, gegroepeerd in een cluster niet een oplossing zou kunnen zijn voor het wonen van jongeren en ouderen door elkaar of zgn. "krasse-knarrenhofje". We hadden er zelfs al een mooi plaatje bij. En een naam voor bedacht: De Aladnahof. Het idee kwam ook in het huidige raadsprogramma te staan.
Het succes kent altijd vele vaderen. Het is niet zo belangrijk wie het in z'n programma heeft staan. Op dit moment is de fractie van de Progressieve Partij heel blij dat e.e.a. nu in de praktijk haalbaar lijkt te zijn. Enige voorzichtigheid is wel opz'n plaats: er moeten wel kopers zijn die op deze plek op de Haart in zo'n uniekewoning willen wonen.  
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates