Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaWat kan er beter in het centrum van Dinxperlo?

Wat kan er beter in het centrum van Dinxperlo?

20 januari - In het kader van de op te stellen Centrumvisie Dinxperlo vond er  een zgn Centrumschouw plaats. Onder begeleiding van de door de gemeente ingehuurde deskundigen liepen groepen Dinxperlo-ers door het centrum, om samen – en soms met andere ogen- te zien wat er mooi is en wat er verbeterd kan worden. PP ontving van een van de deelnemers onderstaande punten: 
-Terborgseweg, vanaf de Tol tot aan het Willem van Oranjeplein, bomen planten, er is ruimte voor.
-Willem van Oranjeplein, oversteeksituatie tussen Sloetjes en restaurant de Lange Muur, komende uit de Maurits Prinsstraat richting Aaltenseweg moeten voetgangers en fietsers een lastige oversteek maken om op de zebra dan wel op de fietsrotonde te komen. Ook zeer slecht zicht voor kinderen komende vanuit de Maurits Prinsstraat (fietsstraat) door hoge bedrijfsbussen die geparkeerd staan op het terrein van garage Sloetjes. Dit is al eens gemeld bij een boa. De boa heeft contact gehad met de eigenaar en vriendelijk verzocht om deze bedrijfsbussen op een andere plek te zetten. Maar verzoek is genegeerd.
-Prins Clausplein, autovrij, fontein verplaatsen naar terrein van de Wegwijzer,  veel meer groen, er zijn 2 plekken voorzien, plekken zijn onbeplant. Fonteinvloer (als op Dru terrein)
-NH kerk, ligt er kaal bij, groen eromheen wordt “gebruikt” als hondenuitlaat. De kerk meer betrekken bij het plein.
-Kerkstraat, te veel steen, geen enkele boom, ook hier meer bomen nodig.
-Terrein De Wegwijzer, niet geschikt voor een supermarkt, te veel vrachtverkeer voor bevoorrading. Een mooie plek voor meer bomen en bankjes, met eventueel een muziektent en de oude fontein en aan de randen parkeerplekken. Doorgang naar het terrein van Hallen voor eventuele toekomstige supermarkt. 
-Betere toeristische bewegwijzering. Bijvoorbeeld mooie donkergroene kleur voor de richtingaanwijzers.
-Parkeerterrein, achter het Kruidvat, beter toegankelijk maken met pad voor voetgangers naar de Hogestraat. Is ruimte voor. Het terrein ligt er verpauperd bij. 
-Algemeen, rommelige, lelijke onverzorgde reclame, daardoor onaantrekkelijke aanblik bij diverse ondernemers, trottoirs die gebruikt worden om koopwaar uit te stallen, voor voetgangers, rollator- en rolstoelgebruikers is nauwelijks nog plaats.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates