Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVisie centrum Dinxperlo Samenwerken aan de visie voor het centrum

Visie centrum Dinxperlo Samenwerken aan de visie voor het centrum

7 december - (overgenomen van de site van de gemeente Aalten)
Eind mei en begin juni dit jaar zijn in het voormalig raadhuis en het Kulturhus in Dinxperlo vier inloopbijeenkomsten gehouden over het centrum van Dinxperlo. Doel was om aan de hand van open vragen zoveel mogelijk inbreng, visies en ideeën op te halen van u als bewoner, ondernemer, eigenaar, belangenvereniging en bezoekers van het centrum. 
Het resultaat bestond uit circa 350 memo’s met reacties en ideeën die ingebracht zijn bij de inloopbijeenkomsten, 138 ingevulde ideeënkaarten die door bezoekers van het centrum zijn ingevuld en nog 17 reacties die wij per mail hebben ontvangen. De resultaten hebben wij gebundeld 
en willen we op dinsdag 10 december door middel van een presentatie met u delen. Wij zien u graag op 10 december om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in het Kulturhus in Dinxperlo.
 
Na de zomer zijn wij op zoek gegaan naar een bureau om samen met u en de gemeente de visie voor het centrum van Dinxperlo te maken. Het doel is om in januari te starten en in mei de visie gereed te hebben voor besluitvorming door de gemeenteraad. Op 22 november hebben wij opdracht gegeven aan het team Stadskracht & BRO. Op 10 december kunt u kennismaken met het team. Stefan van Aarle presenteert het plan van aanpak en vertelt hoe u hierin mee kunt doen. 
10 december van 19.30 tot 21.30 uur in het Kulturhus 
Agenda
19.30u Opening
19.40u  Presentatie resultaten inloopbijeenkomsten
20.30u   Aan de slag met Visie centrum Dinxperlo door Stadskracht
21.30u  Afsluiting 
 
Aanvulling vanuit de Progressieve Partij. Precies een jaar geleden bood fractievoorzitter Guido Uland het rapport "Centrum Dinxperlo: een visie broodnodig aan". In dit rapport een weerslag van enkele discussiesbijeenkomsten die de Progressieve Partij heeft georganiseerd met bewoners over dit centrum. De ideeen  zijn gebundeld en samengevat in het rapport. Uitkomsten o.a.: een gezellig horecaplein zonder auto's op het Prins Clausplein, meer groen in de winkelstraten, meningen verdeeld over plaats supermarkt, maar een meerderheid tegen het terrein Wegwijzer vanwege  parkeeroverlast. Meer samenwerking tussen middenstand, verenigingen en bijv marktcommissie voor activiteiten in het dorp.
Mooi natuurlijk dat ook het College via inloop-bijeenkomsten gele briefjes heeft opgehaald met ideeen, maar dat was enigszins overbodig. Het rapport van de Progressieve Partij geeft ook een prima overzicht van de wensen van de mensen. Zie op deze site bijv. het bericht van 2 februari 2019.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates