Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaCultuurverbinders werken tweezijdig en winnen prijs

Cultuurverbinders werken tweezijdig en winnen prijs

7 december - Voordat dinsdag het Ronde tafel Gesprek met de raad plaatsvond, was er eerst nog een bijzonder feestelijke en mooie gebeurtenis. In Schaersvoorde aan het Stationsplein werden de 8 “cultuurverbinders” in het zonnetje gezet. Niet alleen omdat ze een mooie prijs van Sociaal Werk Nederland gewonnen hebben, maar vooral omdat ze het traject “cultuurverbinder” succesvol hebben afgesloten.
 
Ze begonnen zelf met een leuk “sketchje” waarin precies duidelijk werd hoe culturele verschillen en onbegrepen boodschappen tot vervelende situaties op school kunnen leiden. Bijvoorbeeld bij het Sinterklaasfeest, voor veel culturen onbekend. Dan is het mooi wanneer er een cultuurverbinder kan uitleggen (soms in eigen taal) wat de gewoontes in Nederland zijn bij zo’n feest.
 
Omdat de Provincie een deel van de projectkosten betaald heeft, was ook de Gedeputeerde Peter van ’t Hoog aanwezig. Hij sprak vriendelijke woorden, maar trok helaas niet duidelijk de portemonnee voor een volgende groep. Namens de gemeente Aalten hield wethouder Joop een toespraakje op een wat luchtige toonn: we hebben immers ook veel gelachen bij de bezoeken die zij brachten aan ambtenaren, college en raad en bij de Zomerschool. Cultuurverbinders werken tweezijdig : integratie gaat van beide kanten. “Zij” moeten  kennis hebben van “onze” cultuur en “wij” zullen ons moeten willen verdiepen in “hun” gewoontes. Vandaar het kadootje van de gemeente Aalten: een theeglas met Arabische theezakjes en Achterhoekse theebeschuit. Dat vonden ze erg leuk.
We proberen – er komt ook nog een uitgebreid evaluatieonderzoek samen  met de zgn. sleutelpersonen die elders in de Achterhoek actief zijn - een vervolg te vinden: voor een nieuwe groep, maar ook werk te vinden voor de huidige groep.
 
foto: Lydia ter Welle, AchterhoekNieuws.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates