Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaExpeditie Wijk van de Toekomst: haast geboden

Expeditie Wijk van de Toekomst: haast geboden

30 november - ‘Wijk van de toekomst’ is een van de programma’s van het Gelders Energie Akkoord om bewoners, gemeenten en corporaties te helpen met het aardgasloos maken van wijken. . 
Donderdag 21 november was het voor de tweede keer dat de Expeditie Wijk van de Toekomst ergens neerstreek in de provincie. Dit keer in het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. De belangstelling was groot. ‘Goed om te zien dat in de Achterhoek het enthousiasme voor de Wijk van de Toekomst groot is’, aldus Jacco Rodenburg van de provincie Gelderland. Doel van de expeditie is tweeërlei: informatie delen met elkaar en inventariseren van knelpunten en wensen die provinciaal of nog hoger opgelost moeten worden. “Met de opbrengst van de Expeditie in de zes Gelderse regio’s maken we een bestuurlijke agenda. Deze bieden we aan bestuurders van provincie en Rijk aan tijdens de Conferentie Wijk van de Toekomst 2020 op 13 februari 2020 in het provinciehuis in Arnhem”. 
Eén van de concrete knelpunten is dat je nu moet betalen om de aardgasaansluiting in je woning te laten verwijderen (€650,- !). Dat is bepaald geen stimulans om van het gas af te gaan. De provincie kreeg van ons als opdracht mee om dit knelpunt snel uit de wereld te helpen. 
Enkele andere inzichten:
‘Als je van het aardgas af wilt, dan kom je letterlijk en figuurlijk bij inwoners achter de voordeur. Dat vraagt om een aanpak waarbij de betrokkenheid van de inwoners groot is. Hoe kunnen we elkaar de hand reiken en het samen doen? De regie ligt weliswaar achter de schermen, bij ons als overheid, maar de inwoners zijn toch echt de hoofdrolspelers’.
‘Je moet echt de wijk in en weten hoe mensen zelf de toekomst van hun wijk zien. Dat is het startpunt van alles wat je wilt aanpakken. Energietransitie is daar onderdeel van‘,
‘Het grootste probleem is dat we een lange adem nodig hebben. Dat is tegelijkertijd ook de oplossing: een lange adem’, aldus wethouder Gerjan Teselink uit Berkelland.
Vanuit Aalten waren twee wethouders en twee raadsleden aanwezig; de kennis om de Aaltense warmteplannen goed op te starten wordt breed opgehaald!
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates