Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGrote kansen voor zonnepanelen op bedrijfsdaken.

Grote kansen voor zonnepanelen op bedrijfsdaken.

20 oktober - Uit een recent onderzoek van bureau Overmorgen blijkt dat er in de gemeente Aalten 350 bedrijven zijn met daken groter dan 1000m2. Samen gaat het maar liefst om 856.000 m2 dak dat in theorie benut zou kunnen worden voor zonne-energie. Natuurlijk zal niet elk dak geschikt zijn; maar volgens Overmorgen kunnen ruim 8500 huishoudens hun stroombehoefte dekken met zonne-energie van Aaltense bedrijfsdaken. 
 
Aalten doet het in vergelijking met andere gemeenten op dit gebied nu nog slecht. Momenteel wordt er in Aalten nog maar 3% van dit dak-potentieel benut. Er ligt dus volgens de Progressieve Partij een enorme kans om de energietransitie te versnellen. En door bedrijfsdaken optimaal te benutten zijn er minder windmolens of zonneparken nodig. De partij heeft d.m.v. schriftelijke vragen aan het College aandacht gevraagd voor deze kans. 
 
De Progressieve Partij vindt het daarbij belangrijk dat ook bij zonne-energie op bedrijfsdaken de bevolking kan meeprofiteren. Dat kan wanneer de zonnestroom-installaties bij energiecoöperaties worden ondergebracht. Dat scheelt de bedrijven rompslomp en de lokale koopkracht wordt ermee bevorderd. “Een mooi staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen!” aldus de Progressieve Partij.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates