Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBrandweerlieden Aalten-Dinxperlo ongerust over veiligheid

Brandweerlieden Aalten-Dinxperlo ongerust over veiligheid

20 oktober - Hoe houden we onze brandweervrijwilligers gemotiveerd?  Dat was de vraag op maandagavond 14 oktober, waar  raadsleden bijgepraat werden door de brandweer Aalten over de op handen zijnde bezuinigingen in de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland. Zoals het er nu uitziet moet de brandweerpost in Aalten aardig wat materieel inleveren. Dit zorgt uiteraard voor de nodige onrust bij de brandweerlieden. 
De veiligheidsregio heeft een budget van 55 miljoen euro en moet 500.000 euro bezuinigen. Dat lijkt niet zo veel, maar doordat geschoven wordt met budgetten dreigt de inzetbaarheid in de knel te komen. Er wordt meer geld uitgetrokken voor preventie in de verwachting dat er minder vaak inzet behoeft te worden gepleegd voor een brand. Door deze verschuivingen raakt het korps Aalten materieel kwijt. In het geval van Aalten een tankautospuit, een pompvrachtwagen en de veetakel.
 
Tijdens de bijeenkomst bleek dat men zich zorgen maakt over de eigen veiligheid. Wanneer de brandweer uitrukt naar een brand en er bevinden zich nog mensen in het pand, dan moet er gewacht worden op een tweede auto voordat de brandweer naar binnen kan om eventuele slachtoffers te helpen. Zij moeten back up buiten het pand hebben voor hun eigen veiligheid.
Er kan minder geoefend worden als je minder materieel tot je beschikking hebt en ook dat is niet bevorderlijk voor de eigen veiligheid. Volgens de brandweer zal de bezuiniging ook leiden tot een grotere belasting van het personeel waardoor gevreesd wordt dat vrijwilligers weg lopen.
 
Daar waar andere politieke partijen vooral kijken naar het financiële plaatje vindt de Progressieve Partij dat vooral gekeken moet worden naar de effecten die dit heeft op de belasting van de mensen.
Guido:, “Ik heb zeer recent gesproken met een wethouder in Grave waar men deze exercitie al achter de rug heeft. De wethouder vertelde dat bij hen inderdaad een groot deel van de vrijwilligers was afgehaakt.” 
Naast branden blussen doet de brandweer nog veel meer. Zij rukken ook uit voor een dier in nood, gaan naar ongelukken waarbij bijvoorbeeld mensen bekneld zijn geraakt en reanimeren indien nodig ook.
 
Tijdens deze serieuze bijeenkomst was er toch ook nog ruimte om te lachen. De portefeuillehouder, burgemeester Stapelkamp, was tijdens de presentatie vergeten zijn telefoon uit te zetten. Wanneer deze overgaat klinkt het geluid van een kwakende eend, wat degene die op dat moment de presentatie verzorgde en aangekomen was bij het onderwerp redden van dieren de opmerking ontlokte: “…..en eenden redden we ook.”

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates