Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaSPAR Bredevoort in historische fabriek!

SPAR Bredevoort in historische fabriek!

22 september - Er ligt een mooi plan waarbij de gevel van de oude Knopenfabriek in Bredevoort wordt behouden, iets waarvoor de Progressieve Partij in 2002 al heeft gepleit! We zien dat iedereen het steeds belangrijker vindt om oude historische gebouwen te bewaren en te integreren in nieuwbouw! 
 
Wat houdt het voorstel in? Er wordt gevraagd in te stemmen met het plan en met een gemeentelijke bijdrage van bijna een € 100.000. De grote belangstelling op de informatieavond eind augustus in de voormalige Knopenfabriek laat zien dat het plan een belangrijk onderwerp is voor de inwoners van Bredevoort. Bekendijk-Zuid is een aanwinst voor Bredevoort. Het totaalplan bestaat uit drie onderdelen. Naast het plan Bekendijk-Zuid zelf waar de nieuwe Spar komt met 4 huur- en 4 koopwoningen, gaat het ook om woningbouw op de plek van de oude Spar (twee woningen) en bij de Koppelkerk aan de Winterswijksestraat (ook twee woningen).
De extra woningbouwcontingenten zijn nodig als compensatie voor de ontwikkelaar voor het onrendabele deel van Bekendijk-Zuid. De geplande extra woningen aan de Winterswijksestraat zorgen voor nogal wat commotie, met maar liefst acht insprekers in het RTG. Allen waren bang dat de woningbouw daar ten koste zou gaan van de boekenmarkten en/of het woongenot in de buurt. Immers de boekenmarkten worden grotendeels op dit bouwterrein georganiseerd en dat kan straks niet meer. Zonder boekenmarkt is Bredevoort geen boekenstad meer. Alle partijen hebben de verantwoordelijk wethouder Ted Kok opgeroepen er alles aan te doen om te zorgen voor een oplossing voor dit probleem. De wethouder liep niet over van enthousiasme om daar energie in te steken.
 
De Progressieve Partij vindt het jammer dat in het proces dit culturele en ook economische belang voor Bredevoort geen groter gewicht heeft gekregen. Tegelijkertijd begrijpt de Progressieve Partij ook dat het de afgelopen 6-7 jaar veel moeite heeft gekost om tot een gezamenlijk eindplan te komen en dat ontwikkelaars en wethouder blij zijn dat er dit eindplan er, eindelijk, ligt. 
Wij willen wel dat er in de toekomst meer aandacht is voor lokale culturele belangen bij ontwikkelingen zoals deze. De komende omgevingsvisie is daarvoor wellicht een eerste platform. 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates