Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaOversteek bij watertoren Aalten kan veiliger!

Oversteek bij watertoren Aalten kan veiliger!

22 september - De Progressieve Partij is een groot voorstander van een burgerinitiatief. We hebben dan ook grote waardering voor de actie. De Progressieve Partij is ook voor een veilig en gezond vervoer, dus voor faciliteiten voor voetgangers en fietsers. Alle reden dus om dit initiatief serieus op te pakken.
We moeten daarbij ook eerlijk en reëel zijn. Echt grote ongelukken zijn gelukkig nog niet gebeurd en een brug of tunnel kan de gemeente 2 miljoen euro of meer gaan kosten. Daarbij is het technisch moeilijk, zo niet onmogelijk, om een acceptabele hellingshoek te bereiken. Een tunnel of brug zal er dus niet gauw komen.
De zorg van de mensen achter het burgerinitiatief is echter terecht. Het oversteekpunt bij de Berkenhovestraat is niet echt fijn. Je hebt slecht zicht en wachten op de middenberm moet op zo’n smal stukje dat je bang bent dat je achterlicht eraf wordt gereden. Dat moet en kan in de ogen van Progressieve Partij veiliger.  
 
De Provincie, die verantwoordelijk is voor deze weg, gaat de N318 in 2020 of 2021 aanpakken. We hebben van de wethouder begrepen dat de voorbereidende gesprekken en onderzoeken al gestart zijn of snel zullen starten. We hebben de wethouder tijdens de raadsvergadering dan ook opgeroepen om de zorgen die in het burgerinitiatief worden geuit stevig over te brengen aan de Provincie en te laten onderzoeken welke veiligheidsmaatregelen voor voetgangers en fietsers in deze situatie optimaal zijn.
De Progressieve Partij denkt zelf onder andere aan verbreding van de middenberm, een betere belijning en verlaging van de maximumsnelheid. Het spreekt vanzelf dat deze aandacht voor een grotere verkeersveiligheid het gehele tracé van de N318 in onze gemeente betreft. 
 
Omdat de mensen achter het burgerinitiatief echte ervaringsdeskundigen zijn vragen we de wethouder tevens om de Provincie te bewegen om hen actief bij de voorbereidingen te betrekken. 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates