Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Fietsexcursie naar rioolzuiveringsinstallatie Dinxperlo

Fietsexcursie naar rioolzuiveringsinstallatie Dinxperlo

9 augustus - Op vrijdagmiddag 16 augustus organiseert de Progressieve Partij de derde fietsexcursie voor iedereen: vakantiegasten, inwoners van de gemeente en daarbuiten. Ook deze keer gaan we weer vanuit Aalten naar Dinxperlo. Doel van het bezoek is de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van  het Waterschap Rijn en IJssel aan de Anholtseweg in Dinxperlo. Niet op de woensdagavond maar op de vrijdagmiddag. Er komen interessante vragen aan de orde over de werking en toekomst van de waterzuivering.
Fietstocht.
Vanwege de bedrijfstijd is deze excursie gepland op vrijdagmiddag. We vertrekken om 14.30 uur (stipt) vanaf de Markt in Aalten per fiets. We fietsen via IJzerlo en de groene grensovergang bij ’t Hagt over de Elf Apostel-Weg langs het Surkse Backhüs  en Märchen Oma over de stuw over de AA-Strang naar de Brüggenhütte pal op de grens Duitsland-Nederland. 
Rioolwaterzuivering 
Rond de klok van vier uur komen we aan bij de RWZI Dinxperlo. Deze waterzuivering werkt met een nieuwe technologie. Educatief medewerker Theo Boonman van het waterschap Rijn en  IJssel  geeft een rondleiding op dit complex. Er komen vragen aan de orde als: wat is de algemene werking van deze RWZI, hoeveel en welk soort water wordt gezuiverd. Maar ook: wat zijn de effecten van hemelwater-afkoppeling, afvalstoffen als medicijnresten in het water? Wat moeten en kunnen gemeenten en burgers doen? 
Brüggenhütte
Na afloop van de rondleiding nemen we een kijkje in het “natuur- en waterpark Brüggenhütte”.  Dit is een wandelpark gelegen tussen het industrieterrein "de Rietstap" en de Duitse grens. Het natuur- en waterpark Brüggenhütte is een voormalige vuilstort en is vernoemd naar het naastgelegen hotel-restaurant, dat op Duits grondgebied ligt.
De voormalige vuilstortplaats is omgevormd tot een heuvelachtig natuurgebied. De sanering werd in 2012 voltooid, de opening vond plaats in 2014. De naastliggende watertuin met veel waterpartijen vormt een aaneengesloten gebied en staat middels een bruggetje in verbinding met het wandelpark. De watertuin en parkaanleg werd in een samenwerking tussen de gemeente Aalten en het waterschap Rijn en IJssel tot stand gebracht.
We besluiten de excursie in de originele “Biergarten” van de Bruggenhutte.  Rond 18.00  uur fietsen we weer langs de Aaltenseweg/Dinxperlosestraatweg van Dinxperlo naar Aalten. 
Aanmelden
Deelname en één keer koffie zijn gratis. Overige versnaperingen voor eigen rekening. Natuurlijk kunt u om 16.00 uur ook rechtstreeks naar de RWZI aan de Aholtseweg 46 komen. Graag wel aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates