Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaFietsexcursie: grensstenen, Grenslandmuseum, Grenzhoppers

Fietsexcursie: grensstenen, Grenslandmuseum, Grenzhoppers

2 augustus - Op woensdagavond 7 augustus  kunnen fietsliefhebbers gratis deelnemen aan de fietstocht van Aalten naar Dinxperlo. Tevens een kijkje nemen in het Grenslandmuseum en een praatje maken met Tycho Geurkink van de Grenzhoppers. De avond wordt georganiseerd door de Progressieve Partij, en staat open voor alle mensen.
Fietstocht
Om  (stipt) 19.00 uur vertrekken we vanaf de Markt in Aalten. Via de Bodendijk en de “Käsebulte” met grenspaal 171, passeren we diverse groene grensovergangen met o.a. de grenspalen  174 (Damheideweg) en 177 (Hanhenpatt). Dit zijn zgn. “wapenstenen” geplaatst  op grond van het Verdrag van Burlo in 1765. 
Grensland museum 
Rond de klok van acht uur komen we aan bij het Grenslandmuseum aan de Markt in Dinxperlo. Het Grenslandmuseum is gevestigd in een pand uit omstreeks 1787. Dit pand is het oudste pand van Dinxperlo. In 1985 ging het museum voor het eerst open. Het geeft met authentiek materiaal een beeld van Dinxperlo in Nederland en Suderwick in Duitsland en de grens die sinds 1766 tussen deze twee dorpen ligt. 
Tycho Geurkink, Grenzhopper
Na een korte rondleiding in het verleden maken we een praatje met Tycho Geurkink over de toekomst van de Nederlands-Duitse samenwerking. Tycho is de enige Nederlandse student aan de Westfälische Hochschule in Bocholt. Hij studeert er bedrijfskunde en loopt stage als Grenzhopper in Winterswijk. Grenzhoppers is een vrijwillig samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse gemeenten, bedrijven en sociaal-culturele organisaties in de grensregio Achterhoek-Borken. Tycho vertelt over dit netwerk en over het studeren net over de grens.
Rond 21.15 uur fietsen we weer langs de Aaltenseweg/Dinxperlosestraatweg van Dinxperlo naar Aalten. Deelname en koffie is gratis. Overige versnaperingen voor eigen rekening. Graag wel aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(foto’s: www.grenspalenrevue.nl)
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates