Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaFietsexcursie naar Cultuurverbinders Dinxperlo

Fietsexcursie naar Cultuurverbinders Dinxperlo

27 juli - Op woensdagavond 31 juli kunnen fietsliefhebbers gratis deelnemen aan de fietstocht van Aalten naar Dinxperlo. Tevens kennismaken met twee Cultuurverbinders bij Figulus in het Kulturhus Dinxperlo. De avond wordt georganiseerd door de Progressieve Partij, en staat open voor alle mensen.
Fietstocht
Om  (stipt) 19.00 uur vertrekken we vanaf de Markt in Aalten. Via de Sondernweg, Veldweg en Tammeldijk komen we bij de grens van voormalig Dinxperlo en Aalten. Door de buurtschap De Heurne fietsen we langs enkele speciale fietspaden zoals Ovinkveld en Kerkpad. Deze fietspaden worden onderhouden door een groep vrijwilligers uit De Heurne. Zij noemen zich ’t Olde Karrespoor. De fietspaden zijn oorspronkelijk verbindingsweggetjes tussen de hoofdroutes. Ook  paden met illustere namen als Hondeklinke , Hoaze, en Billenpad maken deel uit van deze padenstructuur.
Cultuurverbinders, wie zijn dat?
Rond de klok van acht uur drinken we koffie op het terras van Kulturhus Dinxperlo, Terborgseweg. We hebben twee dames uitgenodigd die per 1 juli aan de slag zijn gegaan als Cultuurverbinder in de gemeente Aalten. Het zijn Dilsoz Amin en Ghaidaa Gherra, oorspronkelijk afkomstig uit resp. Iraq en Syrië. Na een korte scholing van een half jaar proberen ze nu andere nieuwkomers wegwijs te maken in de Nederlandse samenleving en de gemeente Aalten. Dat gaat soms om simpele dingen als wanneer zet je de vuilnis buiten, maar ook om ingewikkelde dingen als verzekeringen, formulieren. Daarbij is het van het grootste belang dat wij van elkaar weten wat de gewoontes zijn en hoe je daar mee om kunt gaan. Dilsoz en Chaidaa weten talloze (soms vermakelijke) voorbeelden te noemen hoe het in de communicatie mis kan gaan. Dat belooft een leerzaam gesprek te worden.
Rond 21.15 uur fietsen we weer langs de Aaltenseweg/Dinxperlosestraatweg van Dinxperlo naar Aalten. Deelname en koffie is gratis. Overige versnaperingen voor eigen rekening. Graag wel aanmelden op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates