Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBurgemeester neemt idee van Progressieve Partij over.

Burgemeester neemt idee van Progressieve Partij over.

8 juli - De functie van een politieke partij als de Progressieve Partij is ondermeer het toevoegen van nieuwe ideeën en benaderingen. Zo organiseerden wij jarenlang één keer per  “raadsperiode” workshops  “Gemeentepolitiek”. De laatste keren in 2013 en 2016. Deze waren bedoeld voor ale mensen met interesse in de gemeentepolitiek. De laatste keer met een zeer gedegen presentatie van toenmalig gemeentesecretaris Jan Nobel, de toenmalige burgemeester van Doetinchem Annemieke Traag en  adviseur duurzaamheid  John Westerdiep. En de jaren daarvoor met mensen als Frans Langeveld, Thijs de la Court en Lisa Westerveld.
Het lijkt erop dat de organisatie van deze activiteit die de “politiek dichtbij” wil brengen nu opgenomen gaat worden in het standaard-programma van de gemeente Aalten. Dat is mooi en precies de bedoeling van ons als Progressieve Partij: dingen in gang zetten die overgenomen worden door de “mainstream”.
Met als eerste datum 19 september organiseert de gemeente Aalten en cursus gemeentepolitiek van 5 donderdagavonden. Onderwerpen zijn:  Introductie en staatsinrichting, de gemeente, de  gemeenteraad,  Lobbyen bij de gemeente, Debatteren. De eerste serie is al volgeboekt. Een bijzondere voorwaaarde voor deelname is dat deze alleen openstaat voor vrouwen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (subsidient)  wil nl. graag dat meer vrouwen politiek actief worden. 
De vraag is overigens of je dat bereikt door een cursus alleen voor vrouwen. Maar dat discussieppunt zal ongetwijfeld aan de orde komen. Opgeven voor de volgende serie kan nog steeds (data worden nader bekend gemaakt). Lees hier de folder met meer informatie over de cursus.
Foto: workshop Gemeentepolitiek van de Progressieve Partij
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates