Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaInspirerende sessie over ideale energiemix in gemeente

Inspirerende sessie over ideale energiemix in gemeente

De Progressieve Partij hield op donderdag 15 mei  in het Grachthuys een interactieve avond over de Aaltense energietransitie. Naast zo’n 35 geïnteresseerde burgers waren ook enkele raadsleden en de wethouder duurzaamheid aanwezig. Er werd volop gediscussieerd en aan knoppen gedraaid om tot de meest optimale energieneutrale energiemix te komen. De resultaten worden de komende tijd verwerkt tot een advies aan het college.

Duidelijk is intussen dat er iets moet gebeuren betreffende ons klimaat in verband met de opwarming van de aarde. Dus minder gebruik van energie, maar gebruik van zonnepanelen, zonneparken, warmtepompen en windmolens.
 
Het werd een actieve avond waarbij men in groepen een mening kon vormen. John Westerdiep, duurzaamheidsambtenaar in de gemeente Winterswijk, gaf zijn visie op de verschillende energiemixen. Conclusie van deze avond is dat het doel helder is, maar de weg naar een energieneutrale toekomst nog niet. Een eerste stap is om woonwijken te stimuleren om wat aan het energiegebruik te gaan doen.
 
De fractie van de Progressieve Partij heeft een eigen "energie-spreadsheet" gemaakt, waaruit blijkt wat de diverse maatregelen opleveren. Daaruit wordt duidelijk dat er geen gemakkelijke oplossingen zijn als: leg alle daken maar vol met zonnepanelen. De Progressieve Partij hoopt dat dit soort avonden en discussies bijdraagt aan een energieneutrale gemeente in 2030. We nodigen ook andere partijen, groepen, organisaties, burgers uit om zich te mengen in deze discussies!

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates