Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaMeedoenpact: front tegen armoede in de gemeente

Meedoenpact: front tegen armoede in de gemeente

17 mei - Donderdag 9 mei was er een bijeenkomst in het Dorpshuis in IJzerlo waar gesproken werd over armoede.
Wethouder Joop Wikkerink opende de bijeenkomst, waarna dhr. Wim Drenth een toelichting gaf op het initiatief. De werkgroep is o.a. ontstaan vanuit de diaconieën van de kerken, maar ook andere groepen uit de gemeente zijn vertegenwoordigd, zoals b.v. GUV Goede Doelen Fonds, Figulus en de Gemeente Aalten zelf. Veel groepen kennen elkaar blijkbaar niet en werken daardoor langs elkaar heen. Omdat te voorkomen moet er meer overleg zijn. Deze avond is een officieel startmoment hiervoor, aldus Wim Drenth.
Vervolgens sprak dhr. Martin Pragt met twee ervaringsdeskundigen over hun jarenlange armoede problematiek. Door een scheiding of een ziekte kan men blijkbaar in de problemen komen. Enkele kernwoorden zijn: oneerlijk, schaamte, onwetendheid, verdriet, eenzaamheid, veroordeling.
Mevrouw Jantiene Kriens, oud-wethouder van Rotterdam en huidige directeur van de VNG, betoogde in haar verhaal o.a. dat regels voor 80% van de armengoed zijn en zekerheid bieden, maar dat voor 20 % echt maatwerk nodig is, waarbij het soms nodig is dat er “buiten de lijntjes gekleurd wordt”. Belangrijk is dat er goede gesprekken gevoerd worden met de cliënten, omdat er vaak sprake is van multi-problematiek. Samenwerking met leerkrachten, met de zorgprofessionals en b.v. verenigingen is nodig om problemen op te sporen en aan te pakken.
Na de pauze liet talentverbinder Richard Jongetjes ons op een interactieve manier middels de smartphone vragen invullen en moesten we in groepjes over stellingen discussiëren.
De avond werd afgesloten met het ondertekenen van het Meedoen Pact door de deelnemende organisaties.
Volgens mij een goed initiatief om armoede te bestrijden in de gemeente Aalten.
Gerrit Stronks
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates