Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGroot Deunkplan aangepast na amendement en motie PP

Groot Deunkplan aangepast na amendement en motie PP

2 februari - "Groot Deunk, een plek met een bewogen verleden. Ook een unieke landschappelijke plek, zo aan de rand van het Oost Nederlands Plateau (‘terras’).  Alle reden om er uiterst zorgvuldig mee om te gaan.
Consistentie en aansluiting van beleid op visie en voornemens is essentieel onderdeel van zorgvuldigheid. Daarom eerst even wat citaten: 
"Onze Visie 2025: heeft als veelzeggende titel ‘Krachten versterken’ Uniek landschap ‹is een van de drie “kernwaarden van de gemeente Aalten en daarmee hoofdopgaven voor de toekomst”.
Uit het door alle partijen ondertekende Raadsprogramma: 
"Wij willen de inwoners van onze gemeente, de bedrijven, maar ook recreanten een prachtige omgeving bieden. Zeker is dat wij de groene kwaliteiten willen behouden en versterken ". Duurzaamheid en natuurinclusieve landbouw zijn ook termen die her en der opvallen."
 
Zo begon Guido Uland zijn bijdrage aan de discussie over het bestemmingsplan Groot Deunk. In de dagen voor de raadvergadering was er veelvuldig contact tussen fracties om het plan meer in lijn te laten lopen met het raadsprogramma en de visie Aalten 2025. Daar wordt een lans gebroken voor meer natuur en natuurinclusieve landbouw. Daarom bereidde de fractie van de Progressieve Partij vier amendementen voor die moesten zorgen voor een meer natuurlijker beheer (extensieve ;landbouw, spuitvrije zones, geen bomenteelt) inrichting van het terrein en twee moties. Ze werden gezamenlijk met wisselende partijen ingediend. Er vond een goede discussie in de raad plaats gericht op een oplossing die voor iedereen acceptabel is. Daarom werd het amendement dat vraagt op extensieve landbouw (PP, CDA, D66, CU en GB) en de motie die vraagt om een iets andere plek van een vleermuizenschuilplaats aangenomen. Daarnaast waren er een paar toezeggingen van wethouder Kok om de raad te informeren over het gebruik en dit gebruik zo te regelen dat het extensief, natuurvriendelijk is, maar geen overlast veroorzaakt voor naastgelegen kwekerijen.
Foto: volle bak bij raadvergadering over Groot  Deunk

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates