Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaBordje "Unieke Achterhoekers" voor LUVA

Bordje "Unieke Achterhoekers" voor LUVA

27 januari- Wethouder Joop Wikkerink heeft het gevelbordje aan Borstelfabriek M.J.J. Lurvink B.V. (Luva) uitgereikt in het kader van de "Unieke Achterhoekers aan het werk" campagne! 
"Bij Luva investeren ze er graag tijd en energie in omdat het loont en veel voldoening geeft. Het is mooi om te zien dat mensen zich door het werk prettig voelen en een volgende stap kunnen maken" aldus directeur Martin Lurvink.
 
Wat is de campagne "Unieke Achterhoekers".?
De campagne is opgezet door UWV en gemeenten die samen het Werkgeversservice Punt Achterhoek vormen. Via dit WSPA worden bedrijven benaderd met de vraag of zij werk kunnen bieden aan mensen die o.a. vanwege een arbeidshandicap niet meteen 100% kunnen presteren. Dat kan op termijn met de goede jobcoaching misschien wel. Uiteraard betaalt de werkgever loon naar prestatie en de gemeente vult het loon aan tot het Wettelijk Minimumloon. De ambassadeur-werkgevers maken hun collega-ondernemers enthousiast voor "unieke Achterhoekers" bij hun bedrijf. Zo werd op 10 december bij Luva een bijeenkomst gehouden van gemeente-mensen en werkgevers om de matching van werkzoekenden en werkgevers te verbeteren. En Martin Lurvink is dan wel een heel uitzonderlijk mooi voorbeeld. Naast een ploeg mensen van Estinea die in dagbesteding daar werkzaam zijn, werken er ook statushouders, mensen met een schrammetje, leerlingen van Bariet enz. Dat is een groot compliment waard aan dit bedrijf maar ook aan zijn werknemers-ploeg.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates