Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaWat te doen tegen wateroverlast en droogte

Wat te doen tegen wateroverlast en droogte

Op 22 januari organiseert de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo een informatie- en discussie-avond over klimaatinvloeden in onze gemeente. Door toename van CO2 in de atmosfeer warmt het klimaat op en komen weersextremen vaker en heftiger voor. Afgelopen jaar zagen we dit in de vorm van overvloedige regenval in het voorjaar met waterschade in het centrum van Aalten en een hete en droge zomer waardoor sloten en beken droogvielen. We weten dat dit in de toekomst vaker gaat gebeuren en de vraag is hoe we ons het beste erop kunnen voorbereiden. Wat kunnen we bijvoorbeeld doen om regenwater langer vast te houden? Hoe kunnen we hittestress tegengaan?
 
Ronald van Ark, senior beleidsadviseur bij het Waterschap, vertelt van zijn ervaringen met wateroverlast en droogte in de Achterhoek de laatste jaren. Het waterschap is verantwoordelijk voor het oppervlaktewater beheer en ondervindt dus direct de effecten. Hij vertelt wat er al gedaan is en wat er nog gaat gebeuren. 
 
Lourens Stortelder van de gemeente Aalten komt vertellen of het rioolstelsel is toegerust op extra regenval en welke maatregelen al genomen zijn door de gemeente. 
Daarna gaan we met elkaar in discussie om te kijken wat ten eerste de gemeente nog extra kan doen, en ten tweede wat elke burger, boer en bedrijf kan doen om de gevolgen van klimaatopwarming te verzachten.
De avond is in Partycentrum 't Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 72 te Aalten op dinsdag 22 januari, aanvang 20:00 uur. Toegang en koffie gratis. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Nadere info bij Bert Weevers : 06 51524011 of Gerrit Stronks : 0543-478658
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates