Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaNieuwjaarstoespraak: "Alles van waarde is weerloos"

Nieuwjaarstoespraak: "Alles van waarde is weerloos"

13 januari - Maandagavond 9 januari was er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aalten. Dit keer in het Grachthuys te Bredevoort. Nadat alle handjes gegeven waren was er eerst ruimte voor de uitreiking van de eremedaille van de gemeente Aalten. Dit keer aan de heer Jan veldhuis uit De Heurne met als goede tweede Leo vd Linde uit Aalten. Burgemeester Stapelkamp hield een nieuwjaarstoespraak. Een stukj, om over na te denken, volgt hieronder.
"Velen zien onze snel veranderende en vaak chaotische samenleving vooral als bedreigend, want juist omdat we het gemiddeld genomen zo goed hebben kan de angst om dat al goede te verliezen je bij de keel grijpen. In een wereld waarin alles steeds meer vervlochten wordt en waarin nationale staten steeds minder grip hebben op de ontwikkelingen komt steeds duidelijker de vraag naar onze identiteit naar voren. Wie zijn we als Aaltenaren, als Achterhoekers, als Nederlanders? Zijn we anders dan de buren van over de grens van het dorp,de gemeente, de regio, het land of zelfs het continent? Willen we ons daarbij vooral van elkaar onderscheiden en ons afzetten tegen anderen of zoeken we juist naar wat ons verbindt? Misschien een mooi onderwerp voor de Koppelkerk om eens op te pakken tijdens een of meer debatavonden. Velen lijken in deze verwarrende tijd ook het vertrouwen in hun overheid en politieke partijen te verliezen, eigenlijk staat overal in de Westerse wereld het politieke systeem ter discussie en staat de stabiliteit daarvan onder druk. Zien we de waarde van onze democratische rechtsstaat dan niet meer, vinden we het te vanzelfsprekend dat we vrij zijn en in vrede leven met onze buren? Is er omdat velen eigenlijk al alles hebben wat ze nodig hebben nog te weinig om voor te vechten waardoor slechts overblijft waar we tegen zijn?  Het is ook een opdracht aan de politiek om te werken aan dat vertrouwen van de burger. Vertrouwen komt te voet maar gaat te paard en dus zullen we als gemeentebestuur ons tot het uiterste moeten inspannen om het vertrouwen van burgers die ons hun stem toevertrouwden niet te beschamen. Alles van waarde is weerloos, en dat geldt ook voor onze democratische rechtsstaat, onze democratie. Die moeten we koesteren en beschermen. Ik wil u als burgers oproepen met de politiek, om te beginnen de lokale, mee te leven en ons te steunen, juist ook met opbouwende kritiek. En ook om uw burgerplicht te doen en te gaan stemmen in maart voor waterschap en provincie en in mei voor het als maar belangrijker wordende Europees
Parlement. Omdat onze democratie ondanks alle tekortkomingen het meer dan waard is om je voor in te zetten. Een beter systeem ken ik niet en dus moeten we er zuinig op zijn."

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates