Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina “SOLIDARITEITSPRIJS” 2018 naar AFM-team Hulpweek.

“SOLIDARITEITSPRIJS” 2018 naar AFM-team Hulpweek.

22 december -Op zaterdagavond 22 december werd in Partycentrum ’t Noorden te Aalten de Solidariteitsprijs uitgereikt aan het team van de AFM Hulpweek. Esther Diepenbroek, raadslid voor de Progressieve Partij mocht aan maar liefst zeven heren van het comité de prijs overhandigen. Esher heeft als raadslid ook de gemeenteraad en college opgepord om de actie te steunen door middel van de muziek-top-25 van de gemeenteraad en college van Aalten. Volgens de jury, de Progressieve Partij en Esther is de actie voor noden-dichtbij een goed voorbeeld van een inclusieve samenleving. Omkijken naar elkaar. De ontvangers van de prijs waren zeer verbouwereerd en verrast. 
 
Wat is de Solidariteitsprijs?
De Solidariteitsprijs is een  twee-jaarlijkse prijs die is ingesteld door de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo. Juist in deze tijd van verharding, verrechtsing en verruwing is solidariteit met de zwakkeren in de samenleving meer dan ooit geboden. Gelukkig zijn er mensen en groepen die zich het lot aantrekken van  hun medeburgers.  Zij doen dat vaak in stilte en anonimiteit. Soms ook via acties met veel publiciteit. Toch zijn zulke mensen lichtende voorbeelden voor een lokale gemeenschap en boegbeelden van modern “noaberschap”.  Om de aandacht te vestigen op de noodzaak voor solidariteit met de zwakkeren is de “Solidariteitsprijs” ingesteld. De prijswinnaars van 2018 passen perfect in deze omschrijving.
 
Waaruit  bestaat de “Solidariteitsprijs 2018”
De prijs bestaat uit een speciaal vervaardigd originele ingekleurde pentekening van Henk van der Luyt uit Aalten. Daarnaast was er een certificaat en een bedrag van 100 euro voor de aktie.
 
Prijs is ode aan Jan Schenk
De uitreiking van de “Solidariteitsprijs” vindt steeds plaats op of rond 20 november, de geboortedag van Jan Schenk. Met de uitreiking rond deze datum willen de progressieven Jan Schenk, die in september 2009 na een lang ziekbed overleed in herinnering houden. Jan was één van de oprichters van de Progressieve Partij en in de 27 jaar die hij in de gemeenteraad zat onvermoeibaar voorvechter voor de belangen van “de kleine man”.  De Progressieve Partij opereert nog altijd in deze geest.
(foto: Karin Stronks)
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates