Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaPresentatie rapport “Centrumvisie Dinxperlo broodnodig"

Presentatie rapport “Centrumvisie Dinxperlo broodnodig"

14 december - Aanstaande dinsdag 18 december gaat de Progressieve Partij de door haar opgehaalde informatie ten aanzien van de centrumvisie aanbieden aan de Gemeenteraad en het College. Dit rapport is samen met een vertegenwoordiging van belanghebbenden en andere inwoners van Dinxperlo tot stand gekomen. Volgens ons een model om in de toekomst ingrijpende ontwikkelingen aan te pakken. 
Het model zoals wij dat gedeeltelijk hebben toegepast bestaat uit een aantal aandachtspunten:
1.Kaders stellen voor de ontwikkelingen, dus bijvoorbeeld niet aangeven daar moet een parkeerplaats komen, maar de parkeerplaats moet worden verplaatst, dit zijn de locaties en beschikbare middelen. (dit gebeurde overigens al);
2.De randvoorwaarden en suggesties zodat het past in je totale visie die haal je op bij alle belanghebbenden (dit is betrekkelijk nieuw) in een openbare 1e hoorzitting;
3.Zorg dat er daarnaast tijd is ingebouwd in het proces om schriftelijk en mondeling daarna te reageren of om vanuit ambtelijke zijde verduidelijking te vragen;
4.Deze randvoorwaarden en suggesties beoordeel je op haalbaarheid en dit geef je in een 2e hoorzitting terug aan de bewoners;
5.Ook hier hebben ze weer tijd om op te reageren;
6.En dan komt fase 3 de uitwerking in ruwe schetsen van de uitkomsten van het hierboven beschreven proces en laat in een 3e hoorzitting of via een soort van digitaal referendum (afhankelijk van het onderwerp) de keuze maken. Randvoorwaarde hierbij is wel dat alle schetsen zijn voorzien van voor- en tegens en ook op hoofdlijnen financieel doorgerekend. 
7.Op grond van de uitkomst hiervan neemt het College en Gemeenteraad een besluit.
 
Ruwweg is dit het soort proces waarmee wij verwachten dat er meer betrokkenheid komt bij de onderwerpen. Er ontbreekt nog iets in dit proces, namelijk dat het gezamenlijk los van politieke kleur kan worden uitgevoerd. Wat ons betreft essentieel!
Terug naar het voorliggende rapport, deze is door ons opgesteld, echter de opgenomen suggesties komen vanuit de dinxperlose samenleving. Wij hebben in het rapport her en der onze visie op ideeën gegeven, niet alles is mogelijk. De discussie die tussen voor- en tegenstanders van bepaalde ontwikkelingen ontstaat was een mooi onderdeel in dit proces. Stap 5 en 6 hebben wij niet uitgevoerd, immers het zou niet zo moeten zijn dat amateurs (de raadsleden) het werk doen van de professionals (de ambtenaren).
Wat mist in het rapport is de veranderende wereld om ons heen, bijvoorbeeld de functie van een supermarkt verandert. Wat bedoelen we daarmee? We zien om ons heen dat steeds meer mensen online kopen, deze verschuiving gebeurt ook binnen de supermarktwereld. Dus mensen halen of hun boodschappen op bij de voordeur of ze worden bezorgd. Zodra dat de overhand neemt wordt de huidige supermarkt meer een logistiek centrum en dat hoort op een bedrijventerrein thuis.
 
Wij pretenderen niet dat de inhoud van het rapport volledig is, maar zien het als een mooie aanzet om de discussie rondom de centrumvisie Dinxperlo op gang te krijgen en de mensen die onze bijeenkomsten hebben bezocht daarbij te betrekken. 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates