Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaEvenementenvergunningen worden duurder

Evenementenvergunningen worden duurder

30 november - Dinsdagavond was het weer tijd voor de raadsvergadering. Omdat er een korte agenda was met maar liefst 1 bespreekstuk, leek het een korte vergadering te worden. Het publiek dacht er kennelijk ook zo over, aangezien de tribune grotendeels leeg bleef. 
Na een kort moment van inkeer werden de eerste punten op de agenda en het vragenuur behandeld. Veel onderwerpen behoorden in de portefeuille van de burgemeester. Hierdoor was hij, zoals we ondertussen van onze burgervader gewend zijn, veel en lang aan het woord. 
Hierna was het tijd voor het eerste en tevens enige bespreekpunt op de agenda; de APV. Er werd een amendement ingediend door GB over het niet verhogen van de leges bij evenementen. Het meerendeel van de partijen, ook wij, ging hier niet in mee. “Een verhoging van de leges tijdens de evenementen gaat de bezoeker gemiddeld 1 cent per biertje meer kosten, dat heb ik er wel voor over” aldus Guido, die hier een mooi betoog over hield. Ook haalde hij het vuurwerkverbod nog even aan en maakte duidelijk dat er juridisch toch echt een verschil zit tussen carbid en knalvuurwerk. Helaas komt er geen vuurwerkverbod, maar gelukkig zagen meerdere partijen wel in dat hier zeker over gediscussieerd moet worden in de toekomst. Ook wil de Progressieve Partij dat er aandacht komt voor rookvrije speelplaatsen en er iets gedaan wordt tegen houtrook, als mensen daar last van hebben.
Het ‘Voorstel tot vaststelling van de derde verzamelwijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Aalten 2015 (APV) en verhoging van de leges voor evenementenvergunningen’ werd uiteindelijk aangenomen met 14-6. D66 wilde nog dat maatschappelijke organisatie die in moeilijkheden zouden komen door deze verhoging d.m.v. subsidie worden geholpen. Daar wordt naar gekeken bij de nieuwe subsidieverordening, maar de verhoging van 28 naar 50 euro is niet spectaculair.
Hierna werd er nog even gestemd over de hamerstukken en werd de agenda verder afgewerkt. De voorzitter sloeg met de hamer de vergadering ten einde om 20.40 uur, dus was nog even tijd om wat na te drinken met zijn allen in een plaatselijke kroeg. (Esther)
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates