Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaNajaarsnota geeft stand van zaken; één voetbalclub in Dinxperlo

Najaarsnota geeft stand van zaken; één voetbalclub in Dinxperlo

30 november - Nog maar net bekomen van de Begrotingsbehandeling, ligt er op 16 november alweer een financieel stuk in de brievenbus: de Najaarsnota. De begroting kijkt op hoofdlijnen vooruit (beleids- en financiële planning), de najaarsnota geeft de tussentijdse stand van zaken en voortgang in het lopende boekjaar aan, net als de voorjaarsnota. En natuurlijk gaat om veel meer dan cijfertjes: het gaat er vooral om om inzichtelijk te krijgen: zijn alle voornemens uitgevoerd, welke beleidswijzigingen zijn er geweest? De Najaarsnota is daarmee vooral een controle-instrument, al wordt uiteraard ook een vooruitblik gegeven. De raadsfracties konden tot 26 november schriftelijk technische vragen over de nota indienen. De inhoudelijke behandeling gebeurt eerst in de RTG (Ronde Tafel gesprek) op 4 december waarna in de Raadsvergadering van 18 december - eventueel gewijzigd door amendementen - de nota door de raad wordt vastgesteld. 
De raad was uitgenodigd om op vrijdagavond 16 november naar de DRU te komen voor een informatiebijeenkomst over het Cultuur en Erfpacht Pact Achterhoek (CEPA). Enkele Aaltense vertegenwoordigers waren aanwezig en werdenbijgepraat over oade achtergronden van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek op 17 november. Aansluitend konden we genieten van het reünie concert van Magic Fish. Zeer de moeite waard!
 
 Op vrijdag 30 november werd bekend dat de stemming over het samengaan van de greunen en de baluwen in Dinxperlo een overduidelijk ja heeft opgeleverd. Het proces richting deze stemming is zeer zorgvuldig verlopen. Een mooi voorbeeld hoe ingespeeld gaat worden op de toekomstige ontwikkelingen.
 
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates