Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaStellingen over de centrumvisie van Dinxperlo

Stellingen over de centrumvisie van Dinxperlo

18 november 2018 - Tijdens de meedenkavond in het Kulturhus te Dinxperlo werd gediscussieerd over stellingen. Hieronder zijn ze opgenomen. 

1. ER MOET TEMPO IN HET PROCES ZITTEN. OVER EEN JAAR MOET DE GEMEENTERAAD OVER DE VISIE EEN BESLUIT NEMEN.(dat heeft als consequentie ook: afspraken nakomen, aanwezig zijn op bijeenkomsten, niet gekomen, beurt voorbij laten gaan)

2. DE VISIE MOET IN EENVOUDIGE TAAL EN ZO BEELDEND MOGELIJK MET VOORBEELDSCHETSEN. (de ervaring is (Slingeplas!) dat  visies vaak te algemeen zijn en mensen pas in beweging komen als het concreet wordt; hoe kunnen we dit tacklen: beeldverhalen?  Filmpjes? 

3. DUITSERS ZIJN DE BELANGRIJKSTE BEZOEKERS; DIE MOETEN WE OP VRIJDAG ZO LANG MOGELIJK VASTHOUDEN (dit gaat over de 3000 marktbezoekers; zijn die bereid naar het nabijliggende centrum te gaan, wat moet daar voor gebeuren, kan de horeca erop inspelen, is het thema GRENS (toerisme) van belang)

4. WE MOETEN ACCEPTEREN DAT HET WINKEL BESTAND KLEINER WORDT. BRANCHEVERVAGING TREEDT OP. ER ZULLEN MEER ANDERE FUNCTIES NAAR HET CENTRUM MOETEN WORDEN GEHAALD (dit gaat over andere functies dan winkels in het centrum. Hoe kunnen die en activiteiten het centrum, het dorp toch levendig houden. Denk ook aan beachvolleybal, muziek, horecaplein enz.)

5. DE VISIE MOET ALLEEN MAAR GAAN OVER  HET WINKELEN IN DINXPERLO CENTRUM INCLUSIEF DE PLAATS VAN DE SUPERMARKTEN
(Hier zal wel iedereen nee tegen zeggen, maar wat dan wel? Welke onderwerpen moeten in de visie komen: winkelen, wonen, verblijven, activiteiten,  “pareltjes”(verbindingsroutes). 
6.HET GEVAAR IS GROOT DAT DE DISCUSSIE OVER DE SUPERMARKT EEN EMOTIONEEL-POLITIEKE DISCUSSIE WORDT. DAAROM MOET EN WE UITGAAN VAN GELIJKE FEITEN
(wat is nu waar en niet waar: komen er nu 3 of 13 vrachtwagens per dag; staan er nu 80 of 50 auto’s, is een combi Aldi-Jumbo werkelijk nodig voor voorbestaan van beide, hoe groot is de koopkrachtafvloeiing naar buurtdorpen nu werkelijk).
Wilt u iets kwijt over deze stellingen: mail naar de fractie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates