Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaSupermarkt beheerst discussie centrumvisie

Supermarkt beheerst discussie centrumvisie

17 november - Donderdagavond 15 november organiseerde de fractie van de Progressieve Partij in het Kulturhus in Dinxperlo een meedenkavond om terugkoppeling te geven op een centrumvisie voor Dinxperlo. Afgelopen zomer op een terrasavond in Dinxperlo hebben veel mensen ideeën geopperd en op- en aanmerkingen gemaakt over het centrum, de supermarkten en de parkeerproblemen aldaar. Guido heeft de afgelopen maanden veel informatie verzameld, mensen gesproken en gewerkt aan een idee voor de toekomst, die in december aan de gemeenteraad wordt aangeboden. Deze inventarisatie van opmerkingen en ideeën werd op deze avond eerst voorgelegd aan de mensen die deze zomer input leverden. Er waren meer dan 40 personen aanwezig. Dat betekende een volle zaal. Guido stelde de fractie voor en liet aan de hand van een power point presentatie zien wat er aan informatie was verzameld en wat er in de tussentijd was gebeurd. Zo is er bijvoorbeeld tijdens de raadsvergadering op 6 november , waar de begroting is behandeld, besloten dat de supermarktvisie van 2015 is opgeschort en dat er eerst een nieuwe totaal-visie wordt opgesteld voordat er ergens een steen wordt gelegd. 
Daarna werd er een korte uiteenzetting verzorgd door G. Sluiskes, oud medewerker van MKB Nederland, over detailhandel en retail in de centra en een kijk op het koopgedrag van de huidige consument. Sluiskes hamerde op het belang van vitale centra met horeca, groen en mooie winkelpanden. Dit om de consument te verleiden naar de centra te komen i.p.v. via internet dingen te bestellen.
Tot slot werden de vier panelleden, die bereid waren om aan deze avond mee te werken, voorgesteld. Het panel bestond uitde heren Bernd Jan Klein Entink (o.a. IODUS), Henk Jan Freriks (marktmanager Dinxperlo en Winterswijk) en de dames Jeanet Hallen en Wendy Plucker.
Er werden zes stellingen gepresenteerd, die eerst door het panel en daarna door de zaal werden besproken. Bert Weevers maakte daarvan aantekeningen, die aan het eind kort werden doorgenomen. Als alles volgens plan verloopt, wordt het definitieve rapport in de raadsvergadering van december aan de raads- en collegeleden aangeboden. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond.
Zie ook het verslag in Dinxpers Nieuws: www.dinxpersnieuws.nl
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates