Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaVeel Bredevoortse insprekers bij rondetafelgesprek

Veel Bredevoortse insprekers bij rondetafelgesprek

6 oktober - Bij het RTG Ruimte kwamen drie van de vijf  insprekers uit Bredevoort. Eerste agendapunt was het Herstelbesluit Bestemmingsplan Buitengebied. De gemeente Aalten moet dit vaststellen, omdat de Raad van State een aantal onderdelen van dat bestemmingsplan eerder had afgekeurd. Een onderdeel daarvan is het bestemmen van een stuk parkeerterrein achter ISG Letting in Aalten. Dit betreft een kwestie die al 20 jaar tot controverses heeft geleid. Een en ander werd toegelicht door een inspreker. Een volgend onderdeel betrof de jachthut aan de Beestmanweg op de Haart. Het Herstelplan wil dit verbieden. De beheerder van het landgoed, dhr. Frenken, kwam als inspreker vertellen dat dat geen goed idee is. Ook dit punt speelt al lang en heeft aan juridisch advies wellicht al meer gekost dan de bouw van 3 jachthutten. Ook waren er enkele insprekers m.b.t. de locatie MBC (Motorclub) die een home willen naast het tuincentrum in Bredevoort.
Het volgende agendapunt betrof de groenzone in het project Bekendijk-Noord in Bredevoort. Er was één bezwaar (zienswijze) binnengekomen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning voor deze groenzone. Dhr A. wilde graag door deze zone een toegang naar zijn perceel, gelegen achter een woning aan de Misterstraat. In de RTG kwam hij dat toelichten. Het standpunt van het college is dat dhr A. de toegang eerder en op een andere wijze had kunnen regelen en stelt voor om de zienswijze niet over te nemen. Hierdoor kan de groenzone in ontwikkeling worden genomen.
Als laatste punt stond de nieuwe ontsluiting van Sportpark Zuid op de agenda. In verband met verkeersveiligheid dient deze aangepast te worden. De kosten bedragen 170.000,-. 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates