Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaLaatste zomerfietsexcursie naar boerenbedrijf IJzerlo

Laatste zomerfietsexcursie naar boerenbedrijf IJzerlo

18 augustus - Op woensdag 22 augustus vindt al weer de laatste zomeravond-fietsexcursie plaats georganiseerd door de Progressieve Partij.  De fietsexcursies en terrasavonden werden bijzonder druk bezocht. Ze zijn bedoeld vooral voor mensen die zich op een wat luchtige manier willen informeren over de lokale politiek. Vooral de terrasavond in Dinxperlo over de toekomst van het centrum trok veel bezoekers. Een ander belangrijk onderwerp in de gemeente Aalten is de toekomst van de landbouw. Is schaalvegroting onvermijdelijk of kunnen boeren die natuurinclusief en op een menselijke maat hun bedrijf runnen ook een prima boterham verdienen?
Op woensdag 22 augustus fietsen we naar de boerderij van de gebr. Tolkamp aan de Dinxperlosestraatweg . De broers hebben in 2015 het bedrijf van hun ouders overgenomen en werden dierect geconfromnteerd met de gevolgen van de huidige regelgeving van vermindering van dieraantallen. Toch proberen ze op een natuurinclusieve manier  hun bedrijf rendabel te maken. Een interessant concept voor de toekomst van de agrarische sector in ons buitengebied. Daarnaast is Arjan Tolkamp actief in de actiegroep  “Innovatief uit de knel”., een groep boeren die juist door innovatie een bijdrage wil leveren aan een gezonde landbouw. 
De fietsexcursie vertrekt om 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten en tegelijkertijd vanaf het Prins Clausplein in Dinxperlo. Deelname en koffie zijn gratis. Wel graag even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  voor deelname.
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates