Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaZomeravondexcursie met de Progressieve Partij

Zomeravondexcursie met de Progressieve Partij

26 juli - Op woensdagavond 1 augustus begint een serie van drie zomeravondexcursies, georganiseerd door de Progressieve Partij. De start is om 19.00 uur vanaf de markt in Aalten. De eerste keer wordt de nieuwe patrijzenroute gefietst (20 km) onder leiding van Frans ter Bogt, samen met Herman Simmelink de trekker van het patrijzenproject. Belangrijk onderdeel zijn de ingezaaide “akkerranden” die her en der in de gemeente voorkomen. Deze akkerranden trekken insecten aan en leveren zaden voor vogels.  Ter Bogt zegt dat hij  tevreden is over het aantal broedende patrijzen en de jongen die daarvan het resultaat zijn. Vorig jaar hadden de patrijzen te veel last gehad van vossen, die de jongen opvraten. Dit jaar was dat minder. Ongetwijfeld zal de excursieleider stilstaan bij de gevolgen van de tropische zomer voor akkerranden en patrijzen.

Tijdens het  onlangs gehouden  jubileumsymposium van de Vogelwerkgroep Zuidoost-Achterhoek in het Woold  werd nog duidelijk gemaakt hoe belangrijk al die insecten zijn voor de meeste broedvogels zijn. De akkerranden leveren later in het jaar ook zaden op voor de vogels die vooral daarvan leven. Ook tijdens hun trektocht. Een mooi voorbeeld van “natuurinclusieve landbouw”. 

Graag even een berichtje op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je mee wilt fietsen;

Patrijzenroute op woensdag 1 augustus per fiets. Vertrek: 19.00 uur vanaf de Markt in Aalten; Deelname en koffie gratis. 

 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates