Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpagina Progressieve Partij over de formatie en college

Progressieve Partij over de formatie en college

8 juli - Raadslid Esther Diepenbroek van de Progressieve  Partij had dinsdag 3 juli de volgende bijdrage over de formatie en de collegevorming.
Het rapport van de twee formateurs samen met het rapport van de informateur en de eerste twee formateurs, geeft een goed beeld van het proces van de verkiezingsavond tot nu.
We zijn het experiment aangegaan van het raadsprogramma. De totstandkoming hiervan is goed gelukt en geeft een gevoel van saamhorigheid voor de goede zaak van de gemeente. 
Op het VNG congres werd met enige bewondering gesproken over de plm. 50 gemeenten die het aangedurfd hebben een raadsprogramma te maken en aan het nieuwe college te vragen een uitvoeringsprogramma daarop te maken. 
Door de gekozen weg van raadsprogramma via informatie naar formatie heeft het proces wat lang geduurd. Wij denken dat we daar de volgende periode alert op moeten zijn. 
Een vertragende factor was de eerste poging om een college te vormen. Dit is helaas door allerlei redenen niet gelukt, waardoor er tijdverlies ontstond. 
Wij hopen dat we, ondanks de vreugde bij de één en de teleurstelling bij de ander, de goede verhoudingen die aan het ontstaan waren kunnen voortzetten. Laten we daarvoor met zijn allen waken. Van de ene kant vanuit het college dat via het raadsprogramma een expliciete rol krijgt, en vanuit de raadsfracties door het raadsprogramma en de overeenkomsten daarin in de richting die we uit willen.
 
De Progressieve Partij heeft altijd gezegd dat wanneer zo’n raadsprogramma er is, het van minder belang is welke politieke stroming dit programma gaat uitvoeren. Het gaat meer om passie, gevoel, kennis, ervaring en netwerken. Wel hebben we altijd aangegeven dat een college zoveel mogelijk stromingen zou moeten vertegenwoordigen: midden, rechts en links. Vandaar dat wij ons altijd als een serieuze wethouderspartij hebben gezien en dit ook aangegeven hebben.  Onze (zeer) ervaren kandidaat heeft zijn kennis en hart liggen bij het sociaal domein. Dat heeft hij ook aangegeven in zijn sollicitatiebrief aan de formateurs in beide rondes. De fractie van de Progressieve partij is blij dat onze kandidaat Joop Wikkerink de kans krijgt op een andere plek dan in de raad het goede te bewerkstelligen voor de gemeente Aalten en haar inwoners. Wij als fractie zullen daarbij ondersteunen op de manier zoals u van ons gewend bent: kritisch, gedreven en geïnformeerd.
 
 

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates