Login

Welkom op de website van de Progressieve Partij Aalten Bredevoort Dinxperlo en Buurtschappen

HomeVoorpaginaGrensoverschrijdende samenwerking: hoe kan het beter?

Grensoverschrijdende samenwerking: hoe kan het beter?

2 juni - Op vrijdag 8 juni is er een interessante meetup.: Samenwerken met Duitsland: de politiek heeft het er voortdurend over, maar komt
het ook van de grond? En waarom zouden we eigenlijk moeten samenwerken? Vrijdag 8 juni discussiëren we erover in de maandelijkse meet up in de Koppelkerk in Bredevoort. Met de Westfälische Fachhochschule (Bocholt) en het LoRa-netwerk als ‘case studies’ duiken we in de weerbarstige én succesvolle praktijk van de grensoverschrijdende samenwerking.
 
De avond wordt ingeleid door Tom Lamers, beleidsmedewerker grensoverschrijdende samenwerking in de gemeente Aalten en oprichter van het euregionale platform Grenzhoppers. Vervolgens kijken we naar twee praktijkvoorbeelden in de techniek.
Waarom maakt de Achterhoek met een groot gebrek aan technisch geschoold personeel niet of nauwelijks gebruik van de Westfälische Hochschule in Bocholt? Hoe kan het beter? We discussiëren hierover met Prof. Dr. Martin Maß, Dekan Fachbereich Maschinenbau van de Fachhochschule.
Maar er zijn ook succesverhalen: het Duits-Nederlandse LoRa-netwerk. Dit telecomnetwerk geeft inzicht in dingen op afstand, zoals waar je fiets staat, of een afvalbak moet worden geleegd en of de voederbak moet worden bijgevuld. Samen met Marcel Teunissen, ondernemer en aanjager economische ontwikkeling bij de gemeente Winterswijk, vragen we ons af waarom grensoverschrijdende samenwerking mb.t. het LoRa-netwerk voor ‘The Internet of Things’ wél een succes is.
Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: vrijdag 8 juni; Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: vrij; Reserveren: koppelkerk.nl / 0031 (0)543-216 005

Aanbevolen links

v2Aanbevolen links 0307-2013

DJI 0012

PP web inpl vakantie

Twitter

Zoeken

Kom in actie! Doe mee!

Minipoll

Gemeente, waterschap en boeren spuiten met RoundUp. Wat vind jij?

Onmiddellijk stoppen - 54.5%
Ze mogen doorgaan totdat het verboden is - 18.2%
Dat beetje gif is niet schadelijk - 27.3%

Aantal stemmen: 11
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: 26 mei 2016 - 20:02

Volg ons op Facebook

Free business joomla templates